"23. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi"

"23. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi"

TDB ve İDO tarafından düzenlenen kongre, 5 bine yakın diş hekiminin katılımıyla başladı

İSTANBUL (AA) - Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi başladı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan İDO ve Organize Komitesi Başkanı Turhan Atalay, ilk uluslararası dişhekimliği kongresinin 25 yıl önce İzmir'de yapıldığını belirterek, 23 kongrenin 14'ünün İstanbul'da gerçekleştirildiğini anlattı.

Atalay, ülkenin ve dişhekimliği mesleğinin çeşitli sorunları olduğunu dile getirdi.

Organize Komitesi Genel Sekreteri Ali Gürlek de kongrede diş hekimliğinde "Uzun Dönem Başarı" temasının işleneceğini belirterek, ağız ve diş sağlığının önemi, korunması, tedaviye ihtiyaç duyulduğunda uygulanan teşhis yöntemleri ve buna göre yapılan tedavilerin uzun dönem başarılı olabilmesi için gerekenlerin tartışılacağını söyledi.

Kongre bilimsel programında 22 yabancı konuşmacıyla Türkiye'den 66 konuşmacının yer alacağını ifade eden Gürlek, 12 panel, 53 konferans, 2 uydu sempozyumu, 1 forum oturumu ve yardımcı personel eğitimi yapılacağını kaydetti.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir ise diş hekimliği fakültesi dekanları adına yaptığı konuşmada, "Diş hekimliği fakülteleri 3 sene teorik, 2 sene de klinik eğitim verir. Diş hekimliği fakültesi külfetli bir fakültedir. 4 diş hekimi milletvekilinin girişimiyle diş hekimliği son sınıf öğrencilerinin tıp fakültesinde olduğu gibi intern olması için çalışma başlatıldı. YÖK ile görüşmeler yapıldı. 5. sınıf öğrencilerinin intern olmasıyla küçük de olsa maddi destek sağlanacak." değerlendirmesini yaptı.

Kongreyle eş zamanlı, ağız ve diş sağlığı endüstrisi ile diş hekimliği malzemelerinin tanıtımının yapıldığı Expodental 2016 Fuarı da açıldı.

Kongre ve fuar, 24 Eylül Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :