2024 LGS ne zaman? Tarih belli oldu

2024 LGS ne zaman? Tarih belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LGS kapsamındaki merkezi sınavımızın tarihi belli oldu. 2024 LGS, 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

LGS, Türkiye'de ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liselere geçiş için girdiği merkezi sınavdır. Sınav, her yıl haziran ayında yapılır ve iki oturumdan oluşur. İlk oturumda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ve Fen Bilimleri dersleri yer alır. İkinci oturumda ise yabancı dil sınavı yapılır.

2023 LGS'ye, 1 milyon 236 bin 862 öğrenci katılmıştı. Sınavın sonuçları 30 Haziran 2023'te açıklanmıştı.

Öğrenciler ve veliler sınav tarihini bekledi

LGS'ye girecek öğrenciler ve veliler, sınav tarihinin açıklanmasını uzun süredir bekliyordu. Sınav tarihinin açıklanmasının ardından öğrenciler ve veliler, yoğun bir hazırlık sürecine girecek.

Öğrenciler, sınava hazırlanmak için kurslara gidecek, özel dersler alacak veya kendi başlarına çalışacak. Veliler ise öğrencilerinin sınava hazırlanmasına destek olacak.

2024 LGS'ye dair bilgiler

LGS sınavı, 2 Haziran 2024 Pazar günü saat 09.30'da başlayacak. Sınavın ilk oturumu 120 dakika, ikinci oturumu ise 80 dakika sürecek.

Sınava girecek öğrenciler, sınav giriş belgesini 2024 Mayıs ayında e-Okul'dan alacak.

Sınav sonuçları 2024 Temmuz ayında açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.