"2020 Olimpiyatları'na kadın boksörler damga vuracak"

"2020 Olimpiyatları'na kadın boksörler damga vuracak"

Yıldız Kız Milli Boks Takımı Antrenörü Çınar:"Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Boks Şampiyonası'nda sporcularımızı teknik, taktik, kondisyon ve madalya açısından gözlemleyip başarılı olanları Avrupa ve dünya şampiyonalarında mücadele etmeleri için k


ÇANKIRI (AA) - Yıldız Kız Milli Boks Takımı Antrenörü Ahmet Çınar, yeni sporcuları belirlemeye bu yıl da devam edeceklerini, 2020 Olimpiyat Oyunları'na kadın milli boksörlerin damga vuracağını söyledi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Boks Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Şampiyonası'nda seçmeleri yapacaklarını belirtti.

Şampiyonada dereceye giren sporcuların milli takım kampına alınacağını aktaran Çınar, şunları kaydetti:

"Yıldız Kız Milli Boks Takımı olarak 21 Ocak'ta Nevşehir'de başlayacak Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Boks Şampiyonası'nda sporcularımızı teknik, taktik, kondisyon ve madalya açısından gözlemleyip başarılı olanları Avrupa ve dünya şampiyonalarında mücadele etmeleri için kampa alacağız. Bu kampın sonunda da inşallah kaldığımız yerden devam edip ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Yıldız Kız Milli Takımı'nın, kadın boksunun altyapısı olduğunu vurgulayan Çınar, şöyle konuştu:

"2020 Olimpiyatları'na kadın boksörlerin damga vuracağına inanıyorum. Bu altyapının oluşmasında Yıldız Kız Milli Takımı'na her yönden destek veren federasyon başkanımız Eyüp Gözgeç'e minnettarız. Kadın boksunun altyapısı olan yıldız kızlara son derece önem veriyor ve her türlü desteği sağlıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :