2017 yılı bütçe tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda

2017 yılı bütçe tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu:-"Kamu Denetçiliği Kurumu, yaptığı incelemelerde tamamen bağımsız ve tarafsızdır"-"Kurumumuz, kamu idarelerinin verdiği hizmetin kalitesinin artırılmasına, bireylerle devletin, birbirlerini suçlamaksızın çözüm ortak paydasında b

TBMM (AA) - Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumunun, yaptığı incelemelerde tamamen bağımsız ve tarafsızdır olduğunu belirterek, "Kurumumuz, kamu idarelerinin verdiği hizmetin kalitesinin artırılmasına, bireylerle devletin, birbirlerini suçlamaksızın çözüm ortak paydasında buluşmasına destek olmaya, idare-birey tüm tarafların kazanmalarına odaklanmış bir kurumdur." dedi.

Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumunun 2017 yılı bütçesinin sunumunu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptı.

Kurumun 14 Haziran 2012'de kurulduğunu, 29 Mart 2013'te de faaliyete başladığını anımsatan Ömeroğlu, kurumun kuruluş felsefesinin temelinde, bireye karşı sorumluluk anlayışı yattığını söyledi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun yaptığı incelemelerde tamamen bağımsız ve tarafsız olduğuna işaret eden eden Ömeroğlu, "Kurumumuz, kamu idarelerinin verdiği hizmetin kalitesinin artırılmasına, bireylerle devletin, birbirlerini suçlamaksızın çözüm ortak paydasında buluşmasına destek olmaya, idare-birey tüm tarafların kazanmalarına odaklanmış bir kurumdur. Verdiği tavsiye niteliğindeki kararlar ve uzlaşma dinamiğiyle kurumumuz, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına katkı vermeye halk iradesinin tecelli ettiği TBMM'den aldığı destekle devam edecektir." diye konuştu.

Ömeroğlu, kadın ve çocuklardan sorumlu bir ombudsmanın bulunmasının, Meclisin kadın ve çocuklara verdiği önemi ortaya koyduğunu belirtti.

Kurumun geniş kitleler tarafından tanınmasında medyanın önemine işaret eden Ömeroğlu, "Kamu Denetçiliği Kurumunun Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında, 30 Mayıs'ta düzenlenen iletişim toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelindiğini anımsattı.

Ömeroğlu, yürüttükleri projeler kapsamında, kuruma yönelik farkındalığın artırılması ve STK'lar ile işbirliğinin güçlendirilmesi için farklı illerde bölgesel konferanslar düzenlendiğini vurguladı.

Kamu Denetçiliği Kurumu olarak 15 Temmuz darbe girişimine yönelik tepkilerini televizyon kanallarına canlı bağlanarak dile getirdiklerini anlatan Ömeroğlu, şöyle devam etti:

"Ayrıca darbe girişimi gecesi 00.08'de sürece yönelik ilk tepkiyi veren kurumlar arasında yer aldık. FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından kurumumuz tarafından konuya ilişkin olarak 26 AB üye ülke ombudsmanların yanı sıra BM, AB ve Avrupa Konseyi'nin temsilcilerine 19 Ağustos'ta mektup gönderilmiştir. Mektuplarda, söz konusu darbe girişiminin amacı, yarattığı zararlar, başarıya ulaşmış olması halinde oluşturacağı yıkım ile OHAL döneminde ülkemizde alınan tedbirler ve süreçte kurumumuzca yürütülmekte olan faaliyetler açıklanmıştır."

Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumunun, AB kurum ve kuruluşlarıyla yakından irtibatlı olduğunu dile getirerek, "2013, 2014 ve 2015 yılı AB İlerleme Raporları'nda kurumumuzun kısa bir sürede faal hale gelmiş olması, vatandaşlarımızın haklarının korunması adına kat edilen önemli bir rol olarak nitelendirilmekte ve uygulamaya ilişkin doğru yönde birçok adımın atıldığı ifade edilmektedir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler