2016 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2016 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Antalya Milletvekili Aydın:- "Ormanların geliştirilmesine yönelik bir dizi ormancılık faaliyetleri yürütülmektedir"- CHP İzmir Milletvekili Temizel: - "Kıbrıs'a su götürülmesi önemli bir projedir"

TBMM (AA) - AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, ormanların geliştirilmesine yönelik bir dizi faaliyet yürütüldüğünü söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Kıbrıs'a su götürülmesinin önemli bir proje olduğunu belirterek, "Doğru bir projedir ama suyu oraya taşıdıktan, dağıtımla ilgili yatırımları yaptıktan sonra bunun işletilmemesi de yakında bu başarıyı gölgelemeye başlayacak. Bırakın yerel yönetimler bunu nasıl yapıyorsa öyle yapsınlar. Çok farklı bir denetim sistemini kurabilirsiniz" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı illerindeki orman yangınlarının köylülerin hatasından kaynaklanmadığını, ormanların yakıldığını ileri sürdü. Aydoğan, "Bu gözlerim o ormanların yandığını gördü. Karakolların civarını çevreleyen ormanlar özellikle yakıldı. Karakolların açık ve çıplak bir biçimde kalabilmesi için bu yol izlendi" iddiasında bulundu.

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya da Adana'nın kırsal bölgelerinde hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olmaya devam ettiğini dile getirerek meralar ve otlaklar konusunda ciddi yanlışlar yapıldığını savundu. Karakaya, et fiyatlarının da mera ve otlaklarla ilgili yanlış politikaların sonucu olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, orman alanlarının arttığını vurgulayarak, yanan ormanlık alanların yıl içerisinde yeniden ağaçlandırıldığını söyledi.

Erozyonla mücadelede önemli projeler ve eylem planlarının uygulandığını anlatan Aydın, "Ormanların geliştirilmesine yönelik bir dizi ormancılık faaliyetleri yürütülmektedir" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :