20. Uluslararası Ekonomi Forumu

20. Uluslararası Ekonomi Forumu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya'daki 20. Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, ekonomi forumuna katılmak üzere Rusya'nın St. Petersburg şehrine giden Nazarbayev, Ban ile görüştü.

BM-Kazakistan ilişkilerinin geleceğinin ele alındığı görüşmede taraflar ayrıca, uluslararası gündemin önemli konuları hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede Nazarbayev, BM'nin tüm dünya ülkeleri tarafından desteklenmesi gereken önemli bir örgüt olduğunu kaydederek, "BM’nin son toplantısında Kazakistan, barışın, entegrasyonun ve anlayışın pekiştirilmesi yönünde önerilerde bulunmuştu." ifadesini kullandı.

Nazarbayev, Kazakistan'da Semipalatinsk nükleer deneme sahasının kapatılmasının 25'inci yılının kutlanacağını hatırlatarak, ülkesinin önemli politikalarından birinin de insanlığın nükleer silahlardan arındırılması olduğunu ifade etti.

Ban Ki-mun da Kazakistan’ın BM’yi her alanda desteklediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e ortaklık ilişkilerine sağladığı katkılarından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :