"2. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri"

"2. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri"

Türk Kızılayı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Dr. Doğan Cüceloğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile şehitler Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin ödüle değer bulundu

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Üniversitesinin "2. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri" sahiplerini buldu.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversitede insani değerleri gençlere aktarmak istediklerini anlattı.

Bilimsel metodolojiyle gençlere insani değerleri öğretmek istediklerini dile getiren Tarhan, "Bu konuda da örnek olan kurumları ve kişileri ödüllendirmek gerekir ki, bu güzellikler yaşansın. Bu sene de Üsküdar Üniversitesi jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 2. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri vermenin, gençlere rol model olma açısından uygun olduğunu düşündük." diye konuştu.

Ödüle layık görülen Türk Kızılayının ödülü, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka tarafından Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç'a takdim edildi.

Alanında uzman bir bilim adamı olarak tarihi değerlere, tarih bilimine katkıları dolayısıyla ödüle değer bulunan Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya ödülünü ise Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy verdi.

Bir bilim adamı olarak meslektaşlarına ve topluma rol model olan şahsiyeti, yaşamı ve çalışmalarından ötürü Dr. Doğan Cüceloğlu da ödüle değer bulundu. Cüceloğlu ödülünü Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın elinden aldı.

"Sosyal belediyecilik" kavramını öne çıkaran ve sürdürülebilir kılan çalışmaları kapsamında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ödülünü ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya takdim etti.

Değerlendirmelerde ödüle layık görülen şehit astsubay Ömer Halisdemir ve şehit polis memuru Fethi Sekin'in ödülleri ise ailelerine takdim edildi.

Üsküdar Üniversitesi, ödüle değer bulduğu isimler adına Şile’deki Üsküdar Üniversitesi İyilik Ormanı’na birer fidan dikilecek.

Ayrıca 2017-2018 akademik yılında bir öğrencinin bursu yine ödül alan kişiler adına verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler