2. Uluslararası Mobilya Kongresi

2. Uluslararası Mobilya Kongresi

MUĞLA (AA) - Uluslararası Mobilya Kongresi'nin ikincisi, 17 yıl aradan sonra Muğla'da başladı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ağaçişleri Endüstri...

MUĞLA (AA) - Uluslararası Mobilya Kongresi'nin ikincisi, 17 yıl aradan sonra Muğla'da başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Akdeniz Üniversitesi Ahşap Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Muğla'da gerçekleştirilen kongreye, yurt içi ve dışından 150 öğretim üyesi katılıyor.

MSKÜ Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstriyel Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kasal, ilki 1999'de İstanbul'da gerçekleştirilen kongrenin ikincisine uzun bir aradan sonra ev sahipliği yaptıklarını belirterek "Kongremizde mobilya tasarımından mobilya ergonomisine, orman ürünleri ve ağaç sektörü ile ilgili tüm sektörü ilgilendiren konularda bildiriler sunulacak." dedi.

Kasal, kongreye Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan ve İran'dan da 150’ye yakın kişinin katıldığını dile getirdi.

MSKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Göktaş ise kongrenin ülkedeki mobilya endüstrisinin teknoloji, tasarım, üretim, pazarlama ve işletme yönetimi ile mevcut durumun değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu aktardı.

Amaçlarının sektörün içine girip daha fazla yer alarak sorunlara çare aramak olduğuna işaret eden Göktaş, "Fakültemizin ürettiği çok sayıda TÜBİTAK projesi var. Yaptığımız birçok çalışmaya patent aldık ve almaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Göktaş, yenilik ve bilimsel çalışmalarla sektörün büyümesi için çalıştıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Teorik olarak çalıştığımız konuları önümüzdeki kongrelerde uygulamaya dökerek fabrikalarda, atölyelerde, fuarlarda ve proje pazarlarında daha fazla bulunalım ve uygulama yönü güçlü mühendisler yetiştirelim. Burada vermek isteğimiz mesaj, bundan sonraki kongrelerde bu olmalı."

110 bildiri sunulacağı kongre 15 Ekim'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :