"2. Uluslararası Kukla Festivali"

"2. Uluslararası Kukla Festivali"

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen etkinlik başladı

İSTANBUL (AA) - 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen "2. Uluslararası Kukla Festivali" ile "Tahtada Saklı" isimli kukla sergisi meraklılarıyla buluştu.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Kukla Festivali Direktörü Çağatay Sevinçer, etkinliğe 5 ülke ve 6 kumpanyanın katıldığını belirterek, "İspanya, Fransa, Bulgaristan Kukla Tiyatrosu ve Çek Cumhuriyeti ile Türkiye'den de bir Karagöz ve Hacivat ustamız var. Biri benim olmak üzere de 6 kumpanyamız var." dedi.

Sevinçer, festivalde her akşam farklı bir kukla oyunu sergileneceğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Burada ilginç olan, oyunların oynandığı mekan ile serginin izlenime sunulduğu mekanın aynı olması. Sergimizi gezenler, öncelikle bir kuklanın nasıl yapıldığını görüyor. Videolarla ya da reel materyallerle bunu görme şansı buluyor. Sergide ise eski kuklaların yanı sıra çok çeşitli, yeni stilli kuklaları görme şansı yakalıyor. Akşam da bu objelerin kukla tiyatrosu içinde nasıl canlandığını görebiliyorlar. Aynı zamanda bir oyuncak bebek ve kukla bebek arasında farkı görmüş oluyorlar."

"Tahtada Saklı" sergisinin ismine dikkati çeken Sevinçer, "Bundan sonra yapacağımız tüm hikaye ve oyunlar, tahtanın içinde bir yerde. Biz ona ulaşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Sevinçer, kukla oyunlarının sadece çocuklara yönelik değil, yetişkinlere de hitap ettiğini dile getirerek, bunun aile tiyatrosu olduğunu sözlerine ekledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün de katıldığı festivalde, misafir ülkelere hediyeler takdim edildi.

Kukla Festivali, çeşitli ülkelerin kumpanyaları ile 6 Ağustos'a kadar devam edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :