19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması

19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması

Farklı ülkelerden Malatya'ya gelen ressamlar, atölye çalışması yaptı

MALATYA (AA) - Malatya'daki "19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na katılan farklı ülkelerden ressamlar, atölye çalışması gerçekleştirdi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından İnönü Üniversitesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı iş birliğiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen buluşma, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kosova, Bosna Hersek ve Moldova'nın da aralarında bulunduğu ülkelerden ressamlar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde atölye çalışması yaptı.

Sanatçılardan bazıları çeşitli tarihi mekanları tuvale yansıtırken, bazıları da doğal manzaraları resmetti.

Azerbaycanlı ressam Sabir Chopurov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona davet edilmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ressamların bir araya gelmesinin sanatsal açıdan önemine işaret eden Chopurov, "Ressamlar için güzel bir organizasyon. Dünyanın farklı yerlerinden gelen ressamlarla görüşüyoruz." dedi.

Kazak ressam Nargyz Alıbek de üniversite eğitimine devam ettiğini, ressam olarak birçok ülkeyi gezdiğini, Türkiye'ye incelemede bulunmak amacıyla geldiğini kaydetti.

Alıbek, TÜRKSOY sayesinde Türkiye'nin birçok tarihi mekanını görme fırsatı bulduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :