19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:-"AK Parti ailesi olarak geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin yarınlara daha iyi şekilde hazırlanması için durmadan çalışmaya devam ediyoruz"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, parti olarak gençlere sonuna kadar güvendiklerini belirterek, "AK Parti ailesi olarak geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin yarınlara daha iyi şekilde hazırlanması için durmadan çalışmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkarak milli varlığı güçlendirdiği, umutları yeşerttiği ve milletle birlikte istiklal meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs'ın, Cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu belirtti.

"Kahraman milletimiz, her türlü maddi imkânsızlığa rağmen Samsun’da yanan istiklal meşalesi ile vatanın dört bir tarafını aydınlatmıştır" ifadesini kullanan Kaya, şunları kaydetti:

"Bağımsızlık yürüyüşü, milletimizin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında birleşmesinden güç alarak işgal kuvvetleri karşısında dönemin zor ve ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır destansı bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu mücadelede din, dil, ırk, mezhep, kadın, erkek, yaşlı, çocuk farkı olmaksızın kadim milletimizin bütün fertleri vatan müdafaası için yan yana durmuş, omuz omuza vermiş, bizi birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaşmıştır.

İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimiz olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de ayrıca anlamlı olmuştur. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan gücünü tarihinden alan gençlerimizdir. Gençlerimiz yüzlerindeki parıltı ve gülümseme ülkemizi ve geleceğimizi aydınlatmaktadır."

"Biz AK Parti olarak gençlerimize sonuna kadar güveniyoruz" ifadesini kullanan Kaya, şöyle devam etti:

"AK Parti ailesi olarak geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin yarınlara daha iyi şekilde hazırlanması için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Kurtuluş mücadelemize egemen olan ruh ve ecdadımızın azmi, son 14 yılda gerçekleştirdiğimiz büyük atılımların da katkısıyla 2023 hedeflerine ilerlemekte olduğumuz halihazırdaki süreçte bizler için önemli bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize 19 Mayıs 1919 ruhuna sahip gençlerimiz ile ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Genç nesillerimizin de milletimize ait olan bu idealleri gerçekleştirmek ve Türkiye’yi daha da büyütmek için inançla çalışacaklarına inanıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler