19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Ekonomi Bakanı Elitaş: - "19 Mayıs'ta Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu tarihi davranışı iyi özümseyen Türk gençleri, Türk milletinin geleceğinin de kendi ellerinde olduğunu asla unutmamalıdır"

KAYSERİ (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "19 Mayıs'ta Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu tarihi davranışı iyi özümseyen Türk gençleri, Türk milletinin geleceğinin de kendi ellerinde olduğunu asla unutmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Elitaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan ulusal kurtuluş mücadelesinin dalga dalga yayılarak, Anadolu'nun her köşesini kapladığını ve Cumhuriyet'le taçlandırıldığını belirtti.

Mustafa Kemal'in önderliğinde kazanılan kurtuluş mücadelesiyle kutlanan 19 Mayıs'ın sadece Türk Milleti'nin değil, bütün esir ulusların bağımsızlık uğrunda verdikleri mücadelelere örnek olduğunu vurgulayan Elitaş, "Bu önemli günün Türk gençliğine armağan edilmiş olması, Atatürk'ün milletimizin geleceğini emanet ettiği gençliğimize duyduğu inanç ve güvenin en güzel göstergesidir." ifadesini kullandı.

Bakan Elitaş, 19 Mayıs'ı anlayarak gelecek kuşaklara aktarmanın her Türk genci için önemli bir vazife olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugünün gençleri, yarının Türkiye'sinde çok önemli görevler üstlenecek, Türkiye'yi çağdaş muasır medeniyet seviyesine ulaştırmada yetkili makamlarda olacaklardır. Her geçen gün gücü ve etkisi artan, imrenilen bir ülke olan Türkiye, yarının yöneticisi, iş adamı, ihracatçısı, sanayicisi, siyasetçisi olan gençlerle çok daha güçlenecek, bugünün gençleri, Türkiye'nin yarınlarını inşa edeceklerdir. 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu tarihi davranışı iyi özümseyen Türk gençleri, Türk milletinin geleceğinin de kendi ellerinde olduğunu asla unutmamalıdır. Bu vesile ile milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyor, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz uğruna kanlarını, canlarını vermekten çekinmeyen, şehit ve gazilerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, minnet ve şükranla anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :