19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

KEFEK Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Katırcıoğlu:- "Yeni Türkiye'nin güçlü yarınlarına vatanını seven, ahlaklı, özveriyle çalışan gençlerimizin varlığıyla güçlenerek yürüyeceğiz"

TBMM (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Yeni Türkiye'nin güçlü yarınlarına vatanını seven, ahlaklı, özveriyle çalışan gençlerimizin varlığıyla güçlenerek yürüyeceğiz. Unutulmamalıdır ki büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz gençlerimize emanettir." ifadesini kullandı.

Katırcıoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milleti muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelelerinde 19 Mayıs 1919'da atılan adımın yollarını aydınlatmaya devam ettiğini bildirdi.

2023 hedeflerine ulaşabilmenin en büyük güvencesinin gençler olduğuna işaret eden Katırcıoğlu, 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasının, gençlere verilen önemi gösterdiğine işaret etti.

Anayasada 18 yaşından büyüklere tanınan seçilme hakkının, gençlere güvenin eseri olduğuna dikkati çeken Katırcıoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni Türkiye'nin güçlü yarınlarına vatanını seven, ahlaklı, özveriyle çalışan gençlerimizin varlığıyla güçlenerek yürüyeceğiz. Unutulmamalıdır ki büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz gençlerimize emanettir. Bağımsızlık mücadelemizin başlangıcının yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Aziz Türk milletinin ve Kocaelililerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler