19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "19 Mayıs 1919, tam bağımsızlığın, milli ruh ve benliğin yeniden canlanması açısından bir milattır. Samsun’da yakılan istiklal ve istikbal meşalesinin aydınlığı kısa sürede tüm Anadolu’yu sarmış, böylece büyük bir dest

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "19 Mayıs 1919, tam bağımsızlığın, milli ruh ve benliğin yeniden canlanması açısından bir milattır. Samsun’da yakılan istiklal ve istikbal meşalesinin aydınlığı kısa sürede tüm Anadolu’yu sarmış, böylece büyük bir destansı mücadele başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özhaseki mesajında, 19 Mayıs 1919, tam bağımsızlığın, milli ruh ve benliğin yeniden canlanması açısından bir milat olduğunu belirterek," Samsun’da yakılan istiklal ve istikbal meşalesinin aydınlığı kısa sürede tüm Anadolu’yu sarmış, böylece büyük bir destansı mücadele başlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletinin kadın, çocuk, yaşlı demeden cepheden cepheye koştuğunu, bin yıllık onurunu ve bağımsızlığını çiğnetmediğini aktaran Özhaseki, şöyle devam etti:

"Yüz binlerce genç, al bayrağı yere düşürmemek için, kutsal vatanı düşman işgaline terk etmemek için kahramanca şehit olmuştur. Aradan 98 yıl geçmesine rağmen gençlerimiz; aynı ruhu, inanışı ve duruşu hala göğüslerinde muhafaza etmektedirler. Dedelerinden aldıkları o büyük emanetin sorumluluğunu, 15 Temmuz'da yaşanan hain kalkışma karşısında göstermişler, çıplak elleriyle tankların önlerine dikilmişler ve bir milletin istikbalini yeniden kurtarmayı başarmışlardır."

- "Hiç kimse bu ülkenin geleceğinden şüphe duymasın"

Mesajında, Türk gençliğinin milli ve manevi değerlerine bağlı olmasının önemine de değinen Özhaseki, şunları kaydetti:

"Türk gençliği, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya sarılmaya devam ettikçe, hiç kimse bu ülkenin geleceğinden şüphe duymasın. Türk gençliği ilim ve irfan ile kuşandıkça, hiç kimse bu ülkenin refahından ve ilerlemesinden şüphe duymasın. Türkiye, ruhunda Çanakkale'nin ateşini taşıyan, hafızasında 15 Temmuz duruşunu taze tutan ve kalbinde vatan sevgini her daim büyüten gençlerimiz elleriyle daha da ileriye gidecektir. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler