19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Eskişehir, Bilecik ve Yalova'da Gaziler Günü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi- Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Özkütük:"Darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetlerinin, emniyet teşkilatımızın ve aziz milletimizin kahraman evlatları

BURSA (AA) - Eskişehir, Bilecik ve Yalova'da Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, 19 Eylül'ün vatanın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyup savaşan fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu kaydetti.

Ülkenin iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altında olduğuna işaret eden Özkütük, şunları ifade etti:

"15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan hainler darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Bu teşebbüs yine Türk Silahlı Kuvvetlerinin, emniyet teşkilatımızın ve aziz milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne bizler ne de bizden sonraki nesiller izin verecektir. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Bu vesileyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de esenlikler diliyorum."

Özel harekat polislerinin güvenlik önlemleri aldığı törene, Vali Azmi Çelik, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Göksel Kahya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve gaziler katıldı.

- Bilecik

Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende de Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Durak, törende yaptığı konuşmada, gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan değil, ömür boyu taşınılacak bir manevi değer olduğunu ifade ederek, "Biz gaziler bu unvanı almak için süngünün ucunda, mermilerin vızıltısında, mayın tarlalarının içinde bombaların dehşetinde kaldık. Çok zorlu sıkıntılı saatler günler, aylar geçirdik, çok acılar çektik. Uğrunda savaştığımız devlet ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi olan gazilik unvanı ile onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onuru ve gururu içindeyiz." diye konuştu.

- Yalova

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner, 19 Eylül'ün aziz vatanın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu söyledi.

Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını belirten Güner, "Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz." dedi.

Törenin ardından Vali Tuğba Yılmaz ve protokol mensupları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi'ni ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :