19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:- "Bugün Anadolu'nun her karış toprağına huzur ve güven içinde basabiliyorsak bunu ölümsüz şehitlerimize, kahraman gazilerimize borçluyuz"- "Geçmişten bugüne bölücü ve hain odaklara karşı mücadelesini esirgemeyen mil

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bugün Anadolu'nun her karış toprağına huzur ve güven içinde basabiliyorsak bunu ölümsüz şehitlerimize, kahraman gazilerimize borçluyuz." ifadesini kullandı.

Çalık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenleri, yüreğindeki eşsiz vatan ve bayrak sevgisiyle her zaman bozguna uğratmayı başardığını belirtti.

"Bugün Anadolu'nun her karış toprağına huzur ve güven içinde basabiliyorsak bunu ölümsüz şehitlerimize, kahraman gazilerimize borçluyuz." ifadesini kullanan Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, asker, polis ve vatandaşların, bayrağını, geleceğini ve onurunu canından aziz gördüğünü vurguladı.

Kahraman gaziler oldukça milletin sırtının asla yere gelmeyeceğini, "Türkiye'nin hızla ilerlediği hedeflerinde de ayağına taş değmeyeceğini" belirten Çalık, Türk milletinin haklı gurur kaynağı şehit ve gazilerin, bu ülkeyi ebediyen koruyup kollayacak manevi güç olduğuna dikkati çekti.

Milletin bağrından çıkan evlatlardan oluşan şanlı Türk Ordusu ile Polis Teşkilatının şerefli mensuplarının, Türkiye'yi koruyup kollama mücadelesinde canını ortaya koyduğuna işaret eden Çalık, "Şehadete varamamasına üzülen, gazi olmasına 'takdiri ilahi' diyerek hayıflanan vatan evlatları varken milletimize hangi çılgın zincir vurmaya kalkabilecektir. Son zamanlarda hayasızca, alçakça artan Türkiye'yi istikrarsızlaştırma yarışında gerek FETÖ gerek PKK gerekse DAEŞ'e karşı mücadelede şehit düşen evlatlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

- "Vefanın ve cesaretin timsali şehit ve gaziler..."

Çalık, mesajında şunları kaydetti:

"Geçmişten bugüne bölücü ve hain odaklara karşı mücadelesini esirgemeyen millet sevdalılarını, her zaman olduğu gibi saygı, minnet ve şükranla anmak milli ve asli görevimizdir. Kıvanç duyulacak bir fedakarlık ve emsali görülmemiş bir mücadeleyle kazanılan, berhayat sürdürdüğümüz topraklarımıza göz dikmiş düşmana aman vermeyerek şehadet eden yiğitlerimizle canlarından dahi vazgeçmeyi göze alan kahraman gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Vefanın ve cesaretin timsali şehit ve gazilerimizin bu müstesna haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler