19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Eskişehir Valisi Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü'nün yayımladığı mesajla kutladı.

Çelik, 19 Eylül Güzeliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarihin her döneminde, vatanını canından aziz bilen, tüm zorluklara karşı bağımsızlığının korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için canı pahasına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ölürse şehit, kalırsa gazi olacağının onurlu bilinciyle dolu bir milletin evlatları olduklarını belirtti.

TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e "mareşal" rütbesi ve "gazilik" unvanı verilmesinin yıl dönümünün, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kahraman gazilerine verdiği önemin bir ifadesi olarak, "Gaziler Günü" olarak kutlandığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, birliğimizin ve cumhuriyetimizin yaşayan anıtlarıdır. Kurtuluş destanı yaratan şehit ve gazilerimizden alınan güçle kurulan cennet vatanımız, bizlere onlardan mirastır. Bu kutsal emanete her zaman kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi her alanda en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çok çalışmalıyız. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları da milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize ve bu uğurda şehit olmuş kahramanlarımızın yakınlarına, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak devlet ve millet olarak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkanlarıyla onların yanında olmaya devam edecektir. Kadirşinas Eskişehir halkı, kahraman gazilerimize ve şehit yakınlarına azami ihtimam ve saygı sorumluluğunu her zaman göstermiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :