19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Ekonomi Bakanı Zeybekci:- "Bu millet, kendisi için gece gündüz demeden göğsünü siper eden evlatlarının sayesinde tarih boyunca asla dizlerinin üzerine çökmemiştir. Bundan sonra da yedi düvel bir araya gelse bu aziz millete diz çöktüremez"- "Gencinden yaşl

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu millet, kendisi için gece gündüz demeden göğsünü siper eden evlatlarının sayesinde tarih boyunca asla dizlerinin üzerine çökmemiştir. Bundan sonra da yedi düvel bir araya gelse bu aziz millete diz çöktüremez." ifadesini kullandı.

Zeybekci, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, yurdunu 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi olmak' hedefiyle korumuş yiğitlerin destanı" olduğunu belirten Zeybekci, bu milletin, kendisi için gece gündüz demeden göğsünü siper eden evlatlarının sayesinde tarih boyunca asla dizlerinin üzerine çökmediğini vurguladı.

Bakan Zeybekci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bundan sonra da yedi düvel bir araya gelse bu aziz millete diz çöktüremez. Gencinden yaşlısına milletimizin tüm fertlerinin 15 Temmuz ihanetine karşı sergiledikleri destansı direniş, bunun en güzel örneğidir. Bu toprakları bizlere hür yaşayabildiğimiz vatan kılan ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi, başta kahraman kardeşimiz Muhammet Arıkan olmak üzere rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler