19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Masis Yontan, tüm zaferlerde, Türkiye'nin...

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Masis Yontan, tüm zaferlerde, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için canlarını hiçe sayan gazilerin emeğinin büyük olduğunu ifade etti.

Yontan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından istiklal mücadelesinin önderi Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında milletin şükran ve minnetinin ifadesi olarak "gazilik unvanı" verildiğini anımsattı.

Yontan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımız, bu toprakları bizlere armağan ve emanet etmiştir. Tüm zaferlerimizde, ülkemizin birlik ve beraberliğinde canlarını hiçe sayan gazilerimizin emeği büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimizi şükranla anıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :