19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü

Ankara Valisi Ercan Topaca ile muhtarlar "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti- Topaca:- "Muhtarlar, devletin yerine göre kulağı, yerine göre devletin sesi ve yerine göre halk nezdinde devletin görünen yüzüdür"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, "Muhtarlar, devletin yerine göre kulağı, yerine göre devletin sesi ve yerine göre halk nezdinde devletin görünen yüzüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Topaca, muhtarlarla beraber "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Topaca'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelengi bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Topaca, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazıda, halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde önemli bir görev üstlenen muhtarların devlet yönetiminin en eski ve önemli unsurları olduğunu kaydetti. Yazısında muhtarların demokrasi kültürünün somut göstergelerinden olduğunu ve çağdaş kamu yönetimi anlayışı gereği katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiklerini vurgulayan Topaca, şunları kaydetti:

"Halka en yakın idari birimimiz olan muhtarlarımız, devletle vatandaşlarımız arasında köprü görevi görmektedir. Muhtarlar, devletin yerine göre kulağı, yerine göre devletin sesi ve yerine göre halk nezdinde devletin görünen yüzüdür. Bu sebeple, Türk kamu yönetiminde muhtarların varlığı, devletimizin teminatı, devlet-vatandaş ilişkilerinin devamı ve kamu hizmetlerinin etkili sunumu açısından vazgeçilmez bir husustur. Büyük Atatürk, bugün sizin huzurunuza gelen muhtarlar ve yöneticiler olarak ülkemiz için üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya, demokrasiye ve ülkemize sahip çıkmaya söz veriyoruz. Ruhun şad olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :