18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Avustralya'nın Melbourne kentinde Türk kadınları, Çanakkale şehitlerini simgeleyen mozaik anıt yaptı

MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan Türk kadınları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Çanakkale şehitlerini simgeleyen 100 gelinciğin resmedildiği mozaikten bir anıt yaptı.

Melbourne Thomastown Türk Kadınlar Derneği ile Thomastown İlkokulu'nun işbirliği ve Avustralya hükümetinin katkısıyla yapılan anıt, yaklaşık iki buçuk ayda tamamlandı. Mozaik anıtta, Çanakkale şehitlerini simgeleyen 100 gelinciğin bulunduğu bir tarlada gün batımı resmediliyor. 

Anıtın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nde açılması için yürütülen projeye katkıda bulunan Thomastown Türk Kadınlar Derneği üyelerinden Ayşe Torun, Çanakkale şehitlerinin Türkler için önemi vurgulayarak, "Çanakkale şehitleri, bizlerin bu günlere gelmesinin yegane sebebidir diyebiliriz. Gururluyuz ve mutluyuz" diye konuştu.

Thomastown İlkokulu bahçesinde bulunan ve anayoldan görünecek şekilde özel bir duvar üzerine yerleştirilen mozaikte ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anzak askerleri ve annelerine hitaben söylediği sözler yer alıyor.

Atatürk'ün "Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır" ifadeleri Türkçe ve İngilizce olarak anıtta bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :