"17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali"

"17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali"

"Hayat Var!" temasıyla yola çıkan festival, 15-25 Şubat'ta İstanbul, 1-4 Mart'ta da Ankara ve İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - "17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, "Hayat Var!" temasıyla, 15-25 Şubat'ta İstanbul, 1-4 Mart'ta Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilecek.

İş Bankası Maximum Kart'ın ana ortaklığında yapılacak "17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali"ne ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan festival direktörü Serra Ciliv, her şeyin çok çabuk değiştiği dünyada festivalin yenilikler bulmak için çalıştığını belirterek, hala ilk günkü heyecanı hissetmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Filmlerin keşfi sırasında kadın yönetmenlerin önde olduğunu fark ettiklerine vurgu yapan Ciliv, festival içerisinde yenilikler olduğunu aktararak şunları söyledi:

"!f Kare'de son 7 yıldır festivalin 5 filmini, festivalin son haftasında İstanbul ile eş zamanlı olarak, Anadolu'da farklı noktalarda gösterebiliyorduk. Geçen sene göstermeyi seçtiğimiz 5 filmi, Anadolu'daki 50 noktada yaklaşık 15 bin kişi izledi. Hakkında çok heyecanlandığımız yenilik ise artık sadece festival süresince değil, bütün yıl boyunca her ayın son cumartesi, !f Kare'nin dostları ve ortaklarıyla kendi mekanlarında filmleri izlemeye devam edeceğiz."

- "Ara Güler, Bir Zamanlar İstanbul" belgeseli de gösterilecek

Festival direktörü Pelin Turgut da !f Kare'nin 8 ay sürecek olan programla, İstanbul ile eş zamanlı olarak 33 farklı şehirde başlayacağını ve filmlerin beraber izleneceğini ifade ederek, ilk olarak "Kadınlar var, hayat var" temasıyla gerçekleşeceğini açıkladı.

Turgut, izleyicilere dünyanın sinemada gittiği yeni yerleri tanıtmayı amaçlayan keşif yarışmasının ise bu sene de 8 filmle gerçekleşeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yarışmamızın jürisinin başında Jale Arıkan, Eric Hynes ve Alex Sharp var. Türk sinemasında gördüğümüz filmlere ve gelişmelere, çekilen filmlerdeki artışa kayıtsız kalmak istemedik. Son bir yıl içerisinde içinde Türkiye'nin olduğu veya Türkiye hakkında çekilmiş filmleri bir araya topladığımız yepyeni bir bölüm olan '!f Yeni' bu sene bizimle olacak."

İş Bankası Maximum Kart Bireysel Pazarlama İletişim Müdürü Seçil Ünlüsoy da, festivalin misyonunun İş Bankası'nın misyonuyla örtüştüğünü kaydederek, "!f'in 17 yıldır devam ettirdiği macerasının temelinde de insan olarak kalmanın ve o şekilde yol almanın önemli olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Ara Güler, Bir Zamanlar İstanbul" belgeselinin de gösterileceği festival, Bomontiada ALT, Babylon'un da yer aldığı farklı mekanlarda yapılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :