15 Temmuz şehitleri Güney Afrika'da anıldı

15 Temmuz şehitleri Güney Afrika'da anıldı

CAPE TOWN (AA) - Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla anma töreni düzenledi.Anma töreninin açılış...

CAPE TOWN (AA) - Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla anma töreni düzenledi.

Anma töreninin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Elif Çomoğlu Ülgen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 40 yıl boyunca kumpas yoluyla yolsuzluk ve hırsızlık yaparak devlet yönetimini ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Ülgen, FETÖ'ye karşı dış temsilcilikler vasıtasıyla önemli mesafeler katedildiğini belirterek "Güney Afrika'da FETÖ'ye karşı verdiğimiz mücadele terör örgütü mensuplarını panikletmiştir. Bu panik havasıyla terör mensupları Güney Afrika'da ülkemizin menfaatlerini savunan kişi ve kurumlarımıza karşı daha saldırgan ve tehditkar tutum takınmaya başladı fakat Türk milleti tehditlerle, kampanyalarla yıldırılamaz ve hainlere en acı tokadı atar." diye konuştu.

FETÖ'nün Güney Afrika'daki bütün saldırganlığına rağmen Türkiye'nin bu ülkede bütün kurumları ile daha da güçlendiğini vurgulayan Ülgen "2016'daki darbe girişiminden bu yana Güney Afrika'daki Türkiye Cumhuriyeti ailesi büyümüş, güçlenmiş ve daha görünür hale gelmiştir. Bugün Yunus Emre Enstitümüz, TİKA ve Maarif Vakfıyla birlikte daha büyük ve güçlü bir aileyiz. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Güney Afrika hükümetinin özel davetlisi olarak bu ülkede düzenlenecek olan BRICS Zirvesi'ne davet edildi. Cumhurbaşkanımızın ziyareti ile de iki ülke ilişkileri daha ileri bir seviyeye taşınacaktır." ifadelerini kullandı.

⁃ 15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi Sergisi Afrika'da

Öte yandan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Johannesburg'da AA fotoğraflarından oluşan "Türk Milletinin Demokrasi Mücadelesi: 15 Temmuz Fotoğraf sergisi" açtı.

Sergi hakkında AA muhabirine konuşan YEE Johannesburg Koordinatörü Gökhan Kahraman, "Bu sergiyi devletimize karşı hain darbe girişimde bulunanlar hakkında Güney Afrika halkını bilgilendirme ve bilinçlendirme gayretiyle açtık. Türk milletinin demokrasi mücadelesini Anadolu Ajansı muhabirlerinin objektiflerinden gerçek delillerle sunuyoruz." dedi.

Anma töreninde 15 Temmuz şehitleri anısına helva ikramında bulunuldu.

Büyükelçilik’te düzenlenen anma törenine YEE, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Türk ve Güney Afrikalı STK yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :