15 Temmuz Şehitleri Anma Programı

15 Temmuz Şehitleri Anma Programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi inancını eğitim ve hayırseverlik duygularını sömürerek, ihanet zehrini damarlarına zerk etmek isteyen örgütlerin, ülkesinde boy göstermesine meydan vermeyecektir"- "Her kim ki din adına, muka

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi inancını eğitim ve hayırseverlik duygularını sömürerek, ihanet zehirini damarlarına zerk etmek isteyen örgütlerin, ülkesinde boy göstermesine meydan vermeyecektir." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri Anma Programı"nda yaptığı konuşmada, şehit ailelerine "Anneler, babalar, kardeşler, eşler, evlatlar emin olunuz ki sevdikleriniz şehittir ve Rabbimin müjdesi gereğince cennetliktir." diye seslendi.

Dünyadaki imtihanı şehitlere layık olacak şekilde vermeye çalışacaklarını belirten Erdoğan, "Şehadet için öne atılan ama yaralanıp gazilikle yetinmek zorunda kalan kardeşlerim, işte Derya kardeşimiz. O da gazi oldu. Bir öğretmendi, daha sonra belediye meclis üyesi olarak görevine devam ederken Kahramankazan'da gazi oldu ve hala bir yıldır tedaviler devam ediyor. Mesele yürek meselesi. Size sadece ve sadece bu unvanın şerefi yeter. Dünyanın tüm malına, mülküne, makamlarına değişilmeyecek bu unvanı hayatınız boyunca şanla, şerefle, gururla taşıyınız." diye konuştu.

Başka hiçbir millette böyle bir makam bulunmadığının ve bunun bilinmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu sadece Müslümanlarda var. Vakarlı, onurlu, ağırbaşlı duruşunuzla yeni nesillerin rol modeli olacağınızı asla unutmayınız. Bu unvan ve getirdiği sorumluluk size şehitlerimizin emanetidir. İşte Çanakkale'yi anıyoruz değil mi? Her yıl 18 Mart'ta Çanakkale'yi yad ediyoruz değil mi? İşte bundan sonra 15 Temmuz da 16 Temmuz da aynı şekilde anılacaktır.

Buradan bütün şehit kardeşlerimin eşlerine, tüm yakınlarına ve gazilerimize söylüyorum; şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız ve unutmayın her selalar okunduğunda şehitlerimiz akla gelecek."

Görsel medyada sürekli 15 Temmuz ve şehitlerle ilgili yayınların yayında tutulmasının geleceğe bakışı güçlü kıldığını vurgulayan Erdoğan, "Şehitlerimizi hatırlıyoruz. Onları hatırladıkça geleceğe olan güvenimiz artıyor ve artacak. Şehadete inanmak, onu yaşamak... O konuşulmaz, yaşanır. İşte o çok önemli. Bu milletin tarihinde bu var, bundan sonra da bu olacak." ifadesini kullandı.

-"Askerine 'Mehmet' diyen bir başka millet yoktur"

Dünyanın hiçbir yerinde, İslam dünyası da dahil olmak üzere askerine "Mehmet" diyen bir başka milletin bulunmadığına işaret eden Erdoğan, "Ecdadımız askerine, aslında 'küçük Muhammed' anlamında 'Mehmet' demiştir. 'Muhammed' dememiştir. Olur ki yakışık almaz. Önce yumuşatmış 'Mehemmed' demiştir, daha sonra iyice yumuşatmış 'Mehmet' demiştir. Mehmetçik ile de küçük Muhammed, bu anlama getirmiştir. Askerimizin işte böyle bir güzelliği, böyle bir özelliği var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu nedenle Mehmetçik ve ordunun yeri ile konumunun çok farklı olduğunu bildirdi.

Devletlerin ve milletlerin tarihlerinde, geleceklerine yön veren kritik dönüm noktaları bulunduğunu belirten Erdoğan, 15 Temmuz'un da Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti için böyle bir tarih olduğuna değindi.

-"Milletimiz bir daha böyle bir utancı asla yaşamayacaktır"

Bundan sonra ülkede hiçbir şeyin 15 Temmuz öncesi gibi olmayacağını, tek parti döneminin zulmünü yaşayan milletin bir daha böyle bir zillete asla rıza göstermeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"27 Mayıs darbesinin, 12 Eylül darbesinin, 28 Şubat müdahalesinin mahcubiyetini yaşayan milletimiz bir daha asla böyle bir mihnete maruz kalmayacaktır. Menderes gibi bir beyefendinin haksız yere darağacında son nefesini vermesine engel olamayan milletimiz bir daha böyle bir utancı asla yaşamayacaktır.

Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi inancını eğitim ve hayırseverlik duygularını sömürerek, ihanet zehrini damarlarına zerk etmek isteyen örgütlerin, ülkesinde boy göstermesine meydan vermeyecektir. Her kim ki din adına, mukaddes bildiğimiz değerler adına bizi istismara kalkışırsa önce Kur'an-ı Kerim'de defalarca emredilen 'Akletmez misiniz' ikazını hatırlayacağız. Rabbimizin bize en büyük ihsanı olan irademizi, aklımızı kesinlikle kimseye ipotek etmeyeceğiz. Bölücü gayelerle milletimizin içine etnik veya mezhebi fitne sokmaya çalışanlara karşı da aynı yolu izleyeceğiz.

Bu ihanet teşebbüslerinin üstesinden coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın, kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin, gönüldaşlığımızın bize gösterdiği hakikatlerin rehberliğinde yola devam edeceğiz.

15 Temmuz ile onun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğüm bölücü terör örgütünün saldırılarıyla etrafımızı kuşatmaya yönelik sinsi oyunlarla gördük ki, artık ya olacağız ya öleceğiz. Bu sebeple 2023 hedefleri bizim için sıradan bir kalkınma programının çok ötesinde anlamlara sahiptir. Yaklaşık 200 yıldır gerileye gerileye geldiğimiz yerin bir tarafı uçuruma, bir tarafı düz duvar gibi yalçın sırtlara açılıyor. Bir başka ifadeyle gidecek yerimiz kalmadı. Kurtuluş Savaşımızın ardından razı olduğumuz sınırlarımız misakımillimizin dahi gerisinde bulunmasına rağmen, hala bize rahat vermiyorlarsa artık geriye değil, ileriye bakma zamanı gelmiş demektir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :