15 Temmuz şehit ve gazilerine vefa programı

15 Temmuz şehit ve gazilerine vefa programı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan ile yaşamını yitirenlerin yakınları Esenyurt Çınar Koleji'nde yapılan vefa programında öğrencilerle bir araya geldi-Şehit Astsubay Halisdemir'in kardeşi Savaş Halisdemir:- "Ağabeyim Ömer, her zaman memleketi içi


İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaralananlar ile hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, Esenyurt Çınar Koleji'ndeki vefa programında öğrencilerle buluştu.

Darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda vefat eden Mahir Ayabak’ın annesi Muhteber Ayabak, yaptığı konuşmada, şehit düşen oğlundan razı olduğunu ifade ederek, "Allah da ondan razı olsun. Mahirler belki şehit oldu ama bu vatanı sizlere emanet ederek gitti.” dedi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Savaş Halisdemir de ağabeyinin o gece komutanlıkta nöbetçi olduğunu belirtti. Halisdemir, ağabeyinin bu ülkeyi bölmeyi çalışan general ile astsubaylara karşı hemen düşünmeden harekete geçtiğini kaydederek, "Ağabeyim Ömer, her zaman memleketi için en iyisini isteyen, en güzelini arzu eden bir insandı.” ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, “Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?” sözünün kendisiyle özdeşleştiğini anımsattı. Doğan, öğrencilerle deneyimlerini paylaştığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Allah, beni dünyanın neresinde olursa olsun, vicdanının sesine kulak veren insanların adeta sesi yaptı. O yüzden Ona dua ediyorum ve hep edeceğim.” diye konuştu.

- "Gerekirse şehit oluruz"

Darbe gecesinde Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Batuhan Ergin’in annesi Deniz Ergin de oğlunun vatan sevgisi ile dolu olduğunu ifade etti. Ergin, darbe girişiminin yaşandığı gece oğlunun tereddüt etmeden gittiğini belirterek, o gece yanında bulunan bir arkadaşına 'Ben ileride çocuklarımın yüzüne nasıl bakacağım? Vatan elden gidiyorken ne yaptın sorusuna nasıl cevap vereceğim? Gerekirse şehit oluruz' dediğini aktardı.

Konuşmaların ardından şehit Astsubay Halisdemir'i anlatan ''Otuz kurşun'' şiirinin bir öğrenci tarafından okunduğu sırada duygusal anlar yaşandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :