"15 Temmuz Destanı" konferansı

"15 Temmuz Destanı" konferansı

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Şen:- "Unutursak seneye tekrar yaparlar, on sene sonra tekrar yaparlar, yüz sene sonra tekrar yaparlar, bin sene sonra tekrar yaparlar ama biz unutmayacağız, unutturmayacağız, birliğimizi, b

TRABZON (AA) - Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "Unutursak seneye tekrar yaparlar, on sene sonra tekrar yaparlar, yüz sene sonra tekrar yaparlar, bin sene sonra tekrar yaparlar ama biz unutmayacağız, unutturmayacağız, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu asla bozmayacağız ve bin sene sonra değil, kıyamete kadar kimse buna bir daha cesaret edemeyecek." dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Cihannüma Trabzon Şubesinin iş birliğinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Destanı" konulu konferans, sela okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Dakika dakika 15 Temmuz belgeseli"nin izlenmesi ile devam etti.

Şen, burada yaptığı konuşmada, belgeseli izlerken her zaman çok duygulandığını belirterek, "Vatan savunmasındaki görevimizi her zaman ifa edeceğiz. 15 Temmuz tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şey. Gerçekten bu milletin tarihinde de böyle bir şey yok. Başka milletlerin tarihinde de yok." ifadelerini kullandı.

Halka zırh delici mermilerle saldırıldığını anımsatan Şen, şöyle devam etti:

"Bizim inancımızda kafire bile hidayet dilemek vardır. Düşmanlık yapmak yoktur. Önce hidayet dileyeceksin fakat ben bu Pensilvanya deccaline ve onun hain askerlerine hidayet dileyemiyorum. Üzerinden bir yıl geçti. İçimden hidayet dilemek geçmiyor. Yaptıklarını gözlerimle gördüm, işte görüyorsunuz. Bu akşam unutmayalım diye buradayız. Unutturmayalım diye. Unutmak gaflettir, dalalettir ama daha kötüsü ihanettir. Şehitlerini, gazilerini unutmak ihanettir."

Şen, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayarak, "Unutursak seneye tekrar yaparlar, on sene sonra tekrar yaparlar, yüz sene sonra tekrar yaparlar, bin sene sonra tekrar yaparlar ama biz unutmayacağız, unutturmayacağız, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu asla bozmayacağız ve bin sene sonra değil, kıyamete kadar kimse buna bir daha cesaret edemeyecek." dedi.

- "Bu coğrafyada tarihi biz yazıyoruz"

Katılımcılara "15 Temmuz niye oldu, 15 Temmuz'a nereden geldik. Birileri ne yapmaya çalışıyor, bu 15 Temmuz denilen şey bu kadar basit mi dir?" sorularını yönelten Şen, 15 Temmuz'u anlatmadan önce bunun arkasında nelerin var olduğunu göstermek ve anlatmak istediğini ifade etti.

"Sorumluluk bizim üzerimizde" diyen Şen, "Tarih yeniden yazılıyor. Bu coğrafyada tarihi biz yazıyoruz. Yardımcılarımız var Allah'a şükür. Buna tarihi geri çağırmak diyorum ben. Tarihi geri çağırıyoruz. Tarihin sonu diyor birileri. Gömeceğiz onları. Tarihin sonu diyenler gömülecek, buraya atadıkları hainlerle birlikte. Biz tarihi geri çağırıyoruz. Burada bu dünyada başımıza ne geliyorsa bundan geliyor." şeklinde konuştu.

Şen, darbe girişiminin başarılı olması durumunda yaşanacak olumsuzlukları da 10 madde halinde anlatarak, "Belki en korkuncu Fetullah Gülen denilen haini, deccali, dini lider olarak bu ülkeye getirip, ülkenin başına değil bakın, Cumhurbaşkanı olarak değil, Cumhurbaşkanının da başına en başına bütün Müslümanların dini lideri olarak getireceklerdi." değerlendirmesinde bulundu.

Millete, "Türk silahsız kuvvetleri" ismini taktığını belirten Şen, "Elinde hiçbir silahı olmayan bu millet gitti o Pensilvanya askerlerine dünyayı dar etti, iki üç saat içerisinde dünyayı kurtardı." dedi.

O gece milletin vatanseverler ve vatan hainleri diye ikiye ayrıldığını kaydeden Şen, büyük çoğunluğun vatan sahalarında saf tuttuğunu, sokaklarda birer dağ olduğunu anımsattı.

Şen, 15 Temmuz gecesi yaşananlara da dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın vatan kahramanlığı örneği gösterdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kahramanlar kahramanı olduğuna işaret eden Şen, 15 Temmuz'u, şehitleri, gazileri, vatan savunmasını ve vatan hainlerini de unutmayacaklarına dikkati çekti.

Programa, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :