15 Temmuz Derneği'nden Kılıçdaroğlu'na tepki

15 Temmuz Derneği'nden Kılıçdaroğlu'na tepki

15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Köprüde linç edilen askerlerin haklarının aranması lazım." sözlerine tepki gösterdi

İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Köprüde linç edilen askerlerin haklarının aranması lazım." sözlerini kınadı.

15 Temmuz Derneği'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında, "Köprüde linç edilen askerlerin haklarının aranması lazım." sözlerini kullandığı hatırlatıldı.

Darbe girişimi gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 kişi şehit edilirken, 265 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, "Bugüne kadar ne şehit ailelerinin ne de gazilerimizin yanında bir kez bile duramayan Kılıçdaroğlu, o gece halka ateş eden askerlerin savunuculuğunu üstlendi." ifadesi kullanıldı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin kınandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyen CHP Lideri, yaptığı son açıklamayla FETÖ'nün maşası olduğunu çok net bir şekilde ortaya koydu. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizi inciten, kapanmayan yaralarını kanatan bu açıklamayı şiddetle kınıyor, Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha 'Bıktık yalanlarından.' diyoruz. Bu milletin evlatları nasıl o gece vatanları ve bayrakları için sokağa çıktıysa bugün de olası bir darbe girişiminde aynı şeyi bir an bile tereddüt etmeden yapacaklardır. Kemal Kılıçdaroğlu gibi darbeyi açıkça desteklemekte beis görmeyenler ise yine saklanacak delik arayacaklar. Ancak unutulmamalıdır ki, bu millet, şehitlerimizin ve gazilerimizin yanında durmak varken, FETÖ'nün sözcülüğünü yapan arsızlara, alçaklara, hainlere en ağır tokadı atacaktır. CHP Lideri ve milletvekillerinin hainleri destekleyen tavrı unutulmayacak, tarih sayfalarına kara birer leke olarak geçecektir. Aziz şehitlerimiz, gazilerimiz ve darbeye karşı duran aziz milletimizin destansı direnişi asla unutulmayacaktır. 15 Temmuz'da darbesever Kılıçdaroğlu'na en güzel cevabı darbesavar milletimiz vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :