15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Atatürk Havalimanı'na gelen çok sayıda vatandaşın "demokrasi nöbeti" devam ediyor

İSTANBUL (AA) - Atatürk Havalimanı'na gelen çok sayıda vatandaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla başlatılan "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki programlarının ardından Ankara'ya Atatürk Havalimanı'ndan hareket edeceğini öğrenen vatandaşlar, buraya gelmeye başladı.

Havalimanı dış nizamiyesinde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Zaman zaman tekbirler getiren vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'ya hareket ettiği saatlerde daha da arttığı görüldü.

Bazı vatandaşların dev Türk bayrakları açtığı "demokrasi nöbeti"nde başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.


- "Havaalanı nöbetçileri" bu sene de nöbette

Kendilerini "havaalanı nöbetçileri" olarak adlandıran ve üzerlerine Türkçe ve İngilizce olarak "unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı tişörtler giyen grup adına gazetecilere açıklama yapan 37 yaşındaki Abdullah Karaca, geçen sene 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine havaalanına geldiklerini söyledi.

Darbe girişiminin 1. yılında da darbenin önlenmesinde önemli noktalardan biri olan Atatürk Havalimanı'nda olmak istediklerini belirten Karaca, "Arkadaşlarımızla zaten 1 senedir hiç irtibatımızı kopartmadık. Bir facebook grubu kurduk. Oradan hep iletişimdeydik. Bu akşam burada şehitlerimize dualar ettik." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Forsu'nda yer alan 16 Türk devletinin bayrağını nöbet boyunca dalgalandıracaklarını aktaran Karaca, "Atatürk Havalimanı'nın bizim için manevi bir önemi vardı. Dünyaya mesaj vermenin en iyi yerlerinden birinin burası olduğunu düşündüğümüz için buradayız. Sabah namazına kadar nöbete devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


- Motosikletleriyle "nöbet"lere destek veriyorlar

Motosikletleriyle "demokrasi nöbeti" tutulan noktaları ziyaret eden 400'ü aşkın motosikletli adına gazetecilere açıklama yapan Musa Şaylan ise "15 Temmuz gecesi direnişinin yaşandığı noktaları tek tek dolaşıyoruz. O gece motorların ne kadar etkili olduğunu insanlar gördü. İnşallah bir daha 15 Temmuz'lar yaşanmaz ama yaşanırsa da buradayız." şeklinde konuştu.

Zaman zaman konvoylar halinde havalimanına gelen sürücülerin de destek verdiği "demokrasi nöbeti" devam ediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :