15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Erzurum'da, FETÖ'nün hain darbe girişiminde şehit olanlar anısına yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi Anıtı açıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Atatürk Üniversitesince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanların anısına yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile öğretim görevlileri tarafından rektörlük binası önünde inşa edilen ve mermer ile metalden oluşan 15 ton ağırlığında, yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki anıt törenle açıldı.

Törende konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ülkenin, 15 Temmuz 2016'da, Türk ordusu içine sızmış vatan hainlerince kalkışma girişimi yaşadığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk milletine seslenmesiyle milletin tek yürek olup bu hain saldırı karşısında dimdik durduğunu vurgulayan Çomaklı, "Türk ordusunun üniformasını giyen hainler, halka silah, tank ve helikopterlerle saldırdı. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne, bayrağına, özgürlüğe ve dinine sahip çıkan asil Türk milleti, çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek hep birlikte hain katillere aman vermediler." dedi.

Çomaklı, vatan evlatlarının emperyalist güçler tarafından beslenen ve büyütülen FETÖ ve terör örgütüne karşı durarak şehit ve gazi olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu hain saldırıyı gerçekleştiren iç ve dış düşmanlar şunu anlamadılar. Milli Marşı 'korkma' ile başlayan bu asil millet binlerce yıldır esaret altına girmedi, girmeyecek. Bugün ve sonrasında yine etkinlik düzenleyeceğiz. Heykel bölümü öğrencileri ve hocalarımız millet olarak andığımız bu özel gün için sanatsal eser tasarlanmış ve üretmişler."

Çomaklı, taş ve metallin birleşiminden oluşan anıtın, 15 Temmuz'da şehit olan vatan evlatlarını temsil eden figürler ile demokrasi ve özgürlüğü temsil eden kuş motifleri kullanılarak yapıldığını aktardı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat da 15 Temmuz şehitleri anısına yaklaşık bir ay önce rektör Çomaklı'nın talimatıyla tasarım yapmaya başladıklarını anlattı.

Güzel Sanatlar Fakültesindeki hoca ve öğrenciler ile yoğun çalışma sonucu mermer ve paslanmaz çelikten oluşan kompozisyon çalışması oluşturduklarını ifade eden Bulat, "Burada şehit olan halkımızın bedenleri ve kalkışmadaki mücadelesini anlatan o şehitlerimizi sembolize eden negatif boşluklar kullanıldı. Kuşlar da onların Allah'a giden ruhunu temsil etti." diye konuştu.

Bulat, eserde Muğla mermerinin kullanıldığını belirtti.

Açılış sonrası üniversitedeki Mavi Salon'da da Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümü mezunlarının hazırladığı "15 Temmuz Karma" konulu resim sergisi açıldı.

Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :