15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fas'ın Mesa ve Les Eco gazeteleri, Türkiye Başbakanı Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla kaleme aldığı makaleleri yayımladı- Les Eco Genel Yayın Yönetmeni Şevki: "Herkes meclisi ablukaya alan tanklara çıplak ell

RABAT (AA) - Fas'ta Arapça yayımlanan El-Mesa ile Fransızca yayımlanan Les Eco gazeteleri, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla kaleme aldığı makalelerini yayımladı.

Mesa, Yıldırım'ın "Demokrasinin Büyük Zaferinin Birinci Yılı" başlıklı makalesini, "Türkiye'deki 15 Temmuz 2016 darbesi, Türkiye Başbakanı büyük zaferin öyküsünü anlatıyor" manşetini atan Les Eco ise Başbakanın "Demokrasi Uğruna Büyük Zaferimiz" başlıklı makalesini yayımladı.

Ülkesinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük kanlı terör saldırısı olarak nitelendirdiği 15 Temmuz başarısız darbe girişimini def etmesinden bir yıl sonra dayanıklılığını, kararlılığını ve ilerleme kabiliyetini ispat ettiğini belirten Başbakan Yıldırım makalesinde geçen yılın muhasebesini yaparak ileriye bakmaları gerektiğini ifade etti.

Yaşananların, kendini kainatın imamı gören bir kişiye tabi olanların ve orduya sızan hainlerin Türkiye devletine yönelik saldırısından ibaret olduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) bombalayan, terör örgütlerine karşı ön saflarda mücadele eden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığını yıkan, masum sivillere tanklar, savaş uçakları ve helikopterlerle saldıran canilere karşı mücadele ettiklerini vurguladı.

- "Türkiye tarihinde buna benzer vahşet yaşanmadı"

Söz konusu terör şebekesinin 250 Türk vatandaşını öldürdüğünü, 2 binden fazlasını yaraladığını hatırlatan Yıldırım makalesinde "Türkiye tarihinde buna benzer vahşetin yaşanmadığına" dikkati çekti.

Başbakan Yıldırım, başarısız darbe girişiminin yaşattığı tecrübenin Türk halkının cesareti ve azmini gösterdiğini vurgulayarak, Türk halkının demokrasinin kolay elde edilen bir şey olmadığını, uğruna canların feda edilmesini hak ettiğini tüm dünyaya gösterdiğine değindi.

İlk görevlerinin benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almak olduğunu belirten Yıldırım, bu sürecin seyrinin anayasal çerçeve içerisinde ilerlemesi için tüm çabalarını sarf ettiklerini ifade etti.

Darbe girişiminin amacının Türkiye'deki demokrasiyi bitirmek olduğunu ancak kazananın demokrasi olduğunu kaydeden Yıldırım, bundan sonra hedeflerinin demokrasiyi en güvenli zirveye taşımak olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Les Eco Genel Yayın Yönetmeni Semir Şevki, başarısız darbe girişiminin birinci yılı konulu yazısında, Türkiye'nin, halkının kararlılığı ve fedakarlığı sayesinde bir yıl önce darbeden kurtulduğuna işaret ederek, 15 Temmuz 2016'nın, tüm dünyaya demokrasi dersi veren Türk halkının hafızalarında sonsuza dek kalacağını ifade etti.

Şevki, yazısında "Herkes meclisi ablukaya alan tanklara çıplak elleriyle karşı koyan ve demokrasiyi korumak için hayatını feda eden 250 Türk'ü hatırlıyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :