15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

GÜNDER:- "Ülkemizin demokratik yapısını ve birliğini hedef alan hain girişimi, bu girişimin içinde yer alanları ve destekleyenleri bir kez daha lanetliyoruz"- Petrol İş Sendikası:- "Benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması için sorumlular hızlı bir şekilde t

ANKARA (AA) - Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) tarafından, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Ülkemizin demokratik yapısını ve birliğini hedef alan hain girişimi, bu girişimin içinde yer alanları ve destekleyenleri bir kez daha lanetliyoruz." ifadesi kullanıldı.

GÜNDER'den "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına sabır dilendi.

Hain darbe girişimine rağmen ülke ekonomisinin büyümeye devam ettiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin darbeler tarihi, 15 Temmuz gecesi halkımızın fedakar ve kahramanca ülkesine sahip çıkması, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi otoritemizin ve güvenlik güçlerimizin gösterdiği tam kararlılık sayesinde sonsuza kadar kapanmıştır. Ülkemizin demokratik yapısını ve birliğini hedef alan hain girişimi, bu girişimin içinde yer alanları ve destekleyenleri bir kez daha lanetliyoruz. Bu hain kalkışmaya rağmen ülke ekonomimiz büyümeye devam etmiştir. Güneş tüm enerjisiyle ülkemizi aydınlatmaya ve Türkiye ekonomisinin sürdürebilir sektörel kalkınmasına önemli katkılar sağlamaya devam edecektir."

- "Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalı"

Petrol İş Sendikasından yapılan açıklamada da millet iradesine karşı gerçekleştirilen darbe girişiminin yine milletin karşı duruşuyla engellendiği belirtildi.

Yaşananların basit bir girişimin çok ötesinde bir işgal projesi olduğu ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması için sorumlular hızlı bir şekilde tespit edilip, hak ettikleri en ağır cezayla cezalandırılmalıdır. Bu hususta asla merhamet gösterilmemeli, devletin en sert yüzü bu kişilere karşı gösterilmelidir. Suçsuz olanlar işlerine iade edilmeli ve kendilerine itibarları geri verilmelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :