15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kocaeli Valisi Aksoy tarafından, şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ile gaziler onuruna yemek programı düzenledi.

Başiskele ilçesinde bir oteldeki yemekte konuşan Vali Aksoy, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin önünü kesmek adına iç ve dış mihrakların ortaya koyduğu teşebbüsün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine alanlara inen vatandaşlar, vatansever silahlı kuvvetler ile emniyet mensuplarınca önlendiğini ifade etti.

''Ülkenin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen mihraklar, başta terör olmak üzere birçok boyutuyla Türkiye'nin önünü kesmeye gayret etmektedir'' diyen Aksoy, ülkenin önünün kesilmesi istenmesine karşın devletin tüm kurum ve kuruluşlarının büyük gayret ve hassasiyetle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Aksoy, şöyle konuştu:

''15 Temmuz'da da ülkemizin gelişmesine engel olma adına başlatılan kalkışma, halkımızın sağduyusuyla önlenmiştir. Milli iradeye sahip çıkılmış, demokrasi nöbetleri tutulmuş ve bu girişim önlenmiştir. Özellikle bu mücadele sırasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Onların karşı duruşu bu teşebbüste bulunanların cesaretini kırmış ve başarısız olmaları sonucunu doğurmuştur. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması adına yürütülen çalışmaların engellenmesi boyutuyla yapılan bu çalışmanın önlenmesi, ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler