15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:"Ziraat Odaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 5 milyona yakın üyesiyle her zaman darbelere karşı olmuş ve demokrasiye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız"

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ziraat Odaları ve TZOB'un 5 milyona yakın üyesiyle her zaman darbelere karşı olduğunu ve demokrasiye sahip çıktığını belirterek, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadesini kullandı.

Bayraktar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, milletin iradesine yönelik saldırıyı bir kez daha şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Ziraat Odaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin, 5 milyona yakın üyesiyle her zaman darbelere karşı olduğunu ve demokrasiye sahip çıktığını belirten Bayraktar, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bir yıl önce, 249 vatandaşın şehit, 2 bin 301 vatandaşın ise gazi olmasına neden olan darbe girişiminin, alçak bir saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimi halini aldı. Meydanları boş bırakmadık. Ülkemizin huzuruna kastedenlere fırsat vermedik. Geleceğimizi karartmak isteyenlere set çektik. Çiftçimiz ve köylümüz bu ülkenin temel direğidir. Temel direk ayakta kaldıkça, bu ülkeye bir şey olmaz.

Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin hem ekonomik hem demokratik gelişimini engellemek isteyenler unutmasınlar ki karşılarında bizi bulacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti, demokrasisiyle, hukuk sistemiyle, ekonomisiyle, güçlü kurum ve kuruluşlarıyla, devletiyle, milletiyle sürekli ilerleyecek, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkacaktır. Kimse de bunu engelleyemeyecektir."

Bayraktar, Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde bulunduğu bölgede bir yıldız gibi parladığının altını çizerek, gücünü milletten alan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağını kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler