15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İBB Meclis toplantısında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimimin 1. yılı dolayısıyla özel bir oturum gerçekleştirilerek şehitler yad edildi- Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal okundu. "15 Temmuz 2016. Unutmadık, unutturmayacağız" dövizlerin

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı münasebetiyle özel bir oturum düzenlenerek şehitler anıldı.

İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirilen oturum, tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Özel oturumdaki anma töreninde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da katlettiği 249 şehit yad edildi.

Oturum öncesinde masalarının üzerine konulan ve "15 Temmuz 2016. Unutmadık unutturmayacağız" yazılı dövizler bulunan meclis üyeleri, şehitler için dua etti.

Oturumda, 15 Temmuz'da İBB binasında ve önünde yaşananları anlatan kısa bir film gösterildi. Filmde, o gün çekilen görüntülerle İBB'nin nasıl işgal edildiği ve vatandaşların darbecilere nasıl direndiği anlatıldı.

Meclis Başkanı Ahmet Selamet, FETÖ ihanetinin, Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın dirayetli ve kararlı duruşları, milletin yek vücut olarak tanklara karşı direnişi ile bertaraf edildiğini belirterek, "Milletimiz bir kez daha vatanına, inancına, demokrasi anlayışına sahip çıkmıştır. 17'si belediye binamızın önünde olmak üzere 249 şehidimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. 2 bin 193 gazimize ömür boyu sağlık diliyorum." diyerek, şehit Tolga Ecebalın'ın babası Tarkan Ecebalın'ı kürsüye davet etti.

Duygusal bir konuşma yapan Ecebalın, şerefli üniformanın içine girmiş şerefsiz kişilerin, silahlarla genç-yaşlı demeden herkesin üzerine kurşun yağdırdıklarını ifade ederek, oğlu Tolga ile en son 15 Temmuz gecesinde İBB'nin önünde görüşüp konuştuklarını anlattı.

"Onlar 50 kişi ile Büyükşehir Belediyesini alırız, sandılar" diyen Ecebalın, "Onlar değil 50 kişi, 50 bin kişi ile gelsinler, onlara birkaç Tolga yeter. Çünkü, onların içinde, kalbinde ne Allah korkusu, ne Allah sevgisi, ne vatan ne de bayrak sevgisi var." dedi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı direnen herkesin kalbinde ise vatan, bayrak sevgisi ve şehit olma aşkı olduğunu aktaran Ecebalın, oğlu ile o gece birkaç defa telefonda konuştuğunu, Tolga'nın önce Eyüp Sultan'a gittiğini ardından İBB'nin önüne geldiğini ifade etti.

Tolga ile görüştüğünde baba yüreğiyle "Niye geldin buraya?" diye sorduğunu ancak şehit oğlunun kendisine sanki o babaymış gibi, "Bu iş başka bir şey. Eğer büyüklerimiz bize 'çıkın' dediyse Allah bize şehitlik nasip etsin' dediğini aktaran Ecebalın, "Elimizde bayraklar, girdik. Burada sadece vatan, bayrak, ülke aşıkları vardı. Evet Tolga şehit oldu. Bizi şehit babası yaptı. Allah bize ona layık olmayı nasip eylesin. Tolgalar bitmeyecek." diye konuştu.

Ecebalın'ın konuşması, İBB Meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Ecebalın'ın konuşmasının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan ile CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de konuşmalarında, hain darbe girişimini gerçekleştirmeye çalışan terör örgütünü lanetlediler.

Şehitler için yapılan özel oturumun ardından İBB Meclisi, toplantısına gündemindeki konuları görüşerek devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :