15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Tuzla Orhanlı Gişeleri'nde 15 Temmuz şehitlerini anma programı gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Sultanbeyli Belediyesi'nce Tuzla Orhanlı Gişeleri'nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Orhanlı Gişeleri'nde şehit olan vatandaşların yakınları ve gazilerin katılımıyla gerçekleşen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Programda konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, halkın, hainlere karşı birlik içinde hareket ederek vatan toprakları tehlike altında olduğunda canını hiçe saydığını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Sultanbeyli'deki 36 gaziden 30'unun Orhanlı Gişeleri'nde yaralandığını hatırlatan Keskin, "Buradan sesimiz nereye kadar gider bilemem şuna inansınlar, 250 şehidimiz ve binlerce gazimiz var ama bilsinler ki milyonlarca şehit ve gazi adayımız var. Bunu mutlaka duysunlar, bilsinler ve adımlarını ona göre atsınlar." dedi.

Orhanlı Gişeleri'ndeki olaylarda gazi olan Ayşenur Tolun ise Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek üzere gişelere geldiklerini ve burada askerlerin müdahalesiyle karşılaştıklarını anlattı.

Tolun, "O gece vatan için yola çıktık. Hainlerin ülkemizi işgal etmeye çalıştıklarını görünce yerimizde oturamadık. Gişelere geldiğimizde büyük bir kalabalık vardı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken bir anda iki askeri araç geldi ve geldikleri gibi taramaya başladılar. Omurgama bir kurşun isabet etti. Şehitler verdik, bacağımızı kaybettik ama bunlar önemli değil. Kaybeden onlar, Allah'ın izniyle biz cenneti kazananlar olacağız." diye konuştu.

Orhanlı Gişeleri'nde ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda biri polis 6 kişi şehit olmuş ve 42 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :