15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ekonomi Bakanı Zeybekci:- "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası) Camiden çıkan da, evinden şortuyla, eşofmanıyla çıkan da, kahvehaneden okeyin başından kalkan da, birahaneden birasını bırakan da meydanlara koştu. Hep beraber şehit oldu bu millet... H

İSTANBUL (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası herkesin sokağa çıktığını belirterek, "Camiden çıkan da, evinden şortuyla, eşofmanıyla çıkan da, kahvehaneden okeyin başından kalkan da, birahaneden birasını bırakan da meydanlara koştu. Hep beraber şehit oldu bu millet... Hep beraber bu ihanete karşı durdu." dedi.

Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu, sektör ve birlik başkanlarının katılımıyla düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma programına katıldı.

Anma programında konuşan Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinirken, dünyada hiçbir milletin elinde bayraklarla makineli tüfeğe karşı yürümediğini, kendine ateş edenlere karşı ilerlemediğini, ateş eden helikoptere belindeki kemeri sallayarak "erkeksen in aşağı" demediğini söyledi.

Zeybekci, 15 Temmuz'un "Milli demokrasi destanı ve Türk demokrasi devrimi" olduğunu belirterek, o günkü kahramanlığın dünyada eşi ve benzeri olmadığını, o dönemin, ekonomi zaferi olarak da tarihe geçeceğini söyledi.

Darbe girişimi sırasında doların 15 lira olacağının, Borsa İstanbul'un düşeceğinin, ihracatın duracağının söylendiğini ifade eden Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"18 Temmuz Pazartesi günü Türkiye ve Türk ekonomisi, bütün dünya ile entegre şekilde tıkır tıkır çalışıyordu. Borsa İstanbul sadece olumsuz bir olay yaşandığında veya olumsuz bir haber duyulduğunda yaptığı kadar aşağı iniş yaşadı. Türk bankacılık sistemi bütün mükellefiyetlerini yerine getirir haldeydi. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece tıpkı ihanete karşı durmak için koşanlar gibi fabrikalarında vardiyalara koşanlar vardı. Üretim, ihracat devam etti."


- "Bu milletin gönlüne zerre miktarı korku gelmedi"


Nihat Zeybekci, darbe girişimi sonrası Türkiye'yi dünyadaki dostlarına anlatmak için kampanya başlattıklarını, bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı, TİM, İstanbul Ticaret Odası (İTO) gibi kuruluşlarla yürütülen çalışmaları anlattı.

Türk milletini anlamanın zor olduğunu ifade eden Zeybekci, darbe girişimini yapanların bu milleti anlayamadığını, milletin binlerce yıllık tarihine bakmadığını söyledi.

Zeybekci, Türk milletinin bir kez bile diz çökmediğini, aman dilemediğini, çekirge yiyerek çölde yıllarca Medine'yi savunan Fahrettin Paşa'yı, Allahuekber dağlarında, Çanakkale'de öleceğini bildiği halde vatanını savunmak için gözünü kırpmayan milleti darbecilerin anlayamayacağını aktardı.

O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herkesi sokağa davet ettiğini hatırlatan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Camiden çıkan da, evinden şortuyla, eşofmanıyla çıkan da, kahvehaneden okeyin başından kalkan da, birahaneden birasını bırakan da meydanlara koştu. Hep beraber şehit oldu bu millet... Hep beraber bu ihanete karşı durdu. Bu milleti millet yapan en önemli unsurlardan birisi de budur. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi, 'Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. Bu milletin gönlüne zerre miktarı korku gelmedi. İşçisi de, fabrika sahibi de, ihracatçı birlikleri başkanı da koştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kızılay Meydanı bir destan yeriydi. İşte bunu anlamadılar. Asla anlamayacaklar."


- "Artık gerçek savaş ekonomi savaşıdır"


Ekonomi Bakanı Zeybekci, 15 Temmuz gecesi TBMM'ye giderken yaşananlara değinirken, o gece üzerlerine kurşun gibi yağmur yağdığını anlattı. "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatan Zeybekci, AK Partili, CHP'li, MHP'li milletvekillerinin bu hainlere karşı teslim olmayacaklarını ve meclisi teslim etmeyeceklerini açıkladıktan sonra TBMM'nin bombalandığını aktardı.

Zeybekci, milletin o gece kahramanlık destanı yazdığını belirterek, "Türkiye'yi dünyanın ilk 10, Avrupa'nın ilk 3 ekonomisinden biri haline getirirsek, mili gelirimizi 25 bin doların üzerine, ihracatımızı 500 milyar dolara, dış ticaret hacmimizi 1,2 trilyon dolara çıkarırsak, TC pasaportunu dünyada en itibarlı pasaport haline getirirsek bu ihanetlerin hiçbirisini düşünüyor olmayacağız." diye konuştu.

"Gerçek mücadele, gerçek savaş artık dünyanın her yerinde olduğu gibi ekonomi, büyüme savaşıdır." diyen Zeybekci, TC pasaportunu ve kimliğini, sahip olunmak istenen pasaport ve kimlik haline getirdiklerinde her şeyin çok daha iyi olacağını söyledi.


- "15 Temmuz sadece darbe girişimi değil işgal girişimi"


Nihat Zeybekci, 15 Temmuz'un bir darbe girişimi değil, işgal girişimi olduğunu, bu girişimin Gezi olayları, 17-25 Aralık, 2015 Haziran'da gerçekleştirilen genel seçimlerde terör örgütünün partisinin parlatılması, terör örgütünün çukur kazmaları ile birlikte düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Zeybekci, 15 Temmuz'da sadece hükümetin devrilmek istenmediğini, ülkenin bölünmek, parçalanmak istendiğini, sadece darbe girişimi denilmesinin hafif kalacağını söyledi.

FETÖ'yü Türkiye'ye karşı kullananların da bilinmesi gerektiğini belirten Zeybekci, "Bunları bileceğiz ama işimize bakacağız. Hedefimiz dünyanın ilk 10, Avrupa'nın ilk 3 ekonomisinden birisi haline gelmek. Bunu yaptık mı gerisi teferruat haline geliyor." ifadelerini kullandı.

Zeybekci, darbe girişiminin olmaması halinde 16 Temmuz'da Başbakan Binali Yıldırım ile dünyanın en iddialı teşvik sistemini konuşacaklarını, son düzenlemeleri yapacaklarını aktardı.


- "15 Temmuz destanı ile dünyada sembol olduk"


Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin 15 Temmuz destanı ile bütün dünyada bir sembol haline geldiğini, Türkiye'nin başarısız olmasıyla ilgili gayretlerin çaresiz olduğunu söyledi.

O gece yaşananları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Zeybekci, "15 Temmuz gecesi millet, 18 Temmuz'da Türk ekonomisi destan yazdı." dedi.

Ne yaşanırsa yaşansın yollarına bakacaklarını, ilerlemeye devam edeceklerini, Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda adım atacaklarını vurgulayan Zeybekci, "Avusturya bize ülkeye girişle ilgili 16 Temmuz'da izin vermiyormuş. Ben senden izin istemedim ki... Öyle bir talebim olmadı. 27-28'inde veya 25-26'larında gideceğiz." diye konuştu.

Kendi kaygısının iki ülke ilişkilerini en üst düzeye çıkarmak olduğunu belirten Zeybekci, ülkeler arasındaki mevcut ticaret hacminin 2,6 milyar dolar civarında olduğunu, bu rakamı 4-5 milyar dolara çıkarmaları halinde güzel şeyler yapmış olacaklarını söyledi.

Zeybekci, şehitlere ve gazilere her zaman sahip çıkacaklarını ve onları asla unutmayacaklarını da sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :