15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Batman Valisi Deniz, FETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadele etmek için sokağa çıkan ve silahla vurularak gazi olan Abdullah Ağaya'yı ziyaret etti- Deniz:- "Başta Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, milletimizin kahramanca, onurlu duruşu sayesinde bu belayı d

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadele etmek için sokağa çıkan ve silahla vurularak gazi olan Abdullah Ağaya'yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Vali Deniz ile eşi Olcay Deniz, gazi Ağaya'nın ikizleri Muhammed Ali ve Samet'e çeşitli hediyeler verdi.

Deniz, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, yürekli şehit ve gazilerin bu ülkenin tapusu olduğunu söyledi.

Ağaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önüne 15 günlük ikizlerini bırakarak gittiğini ve gazi olduğunu anımsatan Deniz, şunları dile getirdi:

"249 şehidimiz, 2 binden fazla gazimiz var. İşte böyle yürekliler sayesinde biz buradayız, onlara minnettarız. Şehitlerimiz, gazilerimiz bu ülkenin tapusu, gazilerimiz canlı tarihi. Türkiye'nin bütün meydanlarında olduğu gibi o gün Batman'da da binlerce, on binlerce insanımız al bayrağını alarak bu hain terör örgütüne karşı dimdik ayaktaydı. Başta Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, milletimizin kahramanca, onurlu duruşu sayesinde bu belayı defettik ama saldırılar bitmiyor. Türkiye'ye karşı FETÖ piyonunu kullananlar, 30 yıldır PKK ve DEAŞ piyonunu kullanıyorlar."

Ağaya da 1 Temmuz 2016'da ikiz bebeklerinin dünyaya geldiğini belirterek, eşi Yazgül Ağaya ile iki haftalık bebeklerine mama verdikleri sırada darbe girişimini öğrendiğini anlattı.

İkizlerini öperek vedalaştığını dile getiren Ağaya, darbecilere karşı mücadeleye destek için sokağa koştuğunu söyledi.

Ağaya, "Türkiye'yi bölmek isteyenler asla bunu başaramayacaklar, buna asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi, Türk bayrağımızı seviyoruz. Türkiye'de kan dökülmesini hiçbir zaman istemiyoruz. Türkiyemizin güçlenmesini ve büyümesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler