15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan:- "Ülke olarak, çok kısa zamanda, halkımızın demokrasiye inancıyla, zor günlerden birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkmayı başardık"- UND Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu:- "Ülkemiz ve milletimizin

İSTANBUL (AA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ülke olarak, çok kısa zamanda, halkın demokrasiye inancıyla, zor günlerden birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkmayı başardıklarını bildirdi.

Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimine başta vatandaşlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin, hep birlikte, ortak tepki vermesinin Türkiye'nin gücünü net bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti.

Ülke olarak, çok kısa zamanda, halkın demokrasiye inancıyla, zor günlerden birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkmayı başardıklarını belirten Erdoğan, "Bu zor dönemde ortak tepki veren iş dünyası da çok iyi bir sınav vererek güçlü bir ekonominin ancak güçlü bir demokraside var olabileceğine olan inancını net bir şekilde ortaya koydu." ifadesini kullandı.

Erdoğan, 15 Temmuz 2016'nın Türkiye için bir milat olduğunu vurgulayarak, "Milletçe, demokrasinin olmazsa olmazları hukukun üstünlüğü, insan hakları, farklılıklarımızla birlikte yaşama kültürünün sağlamlaştırılması gibi konularda güçlü adımlar atılmasının önemini bir kez daha hatırladık." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye İMSAD olarak, 400'den fazla yabancı partner ve sektör kuruluşuna Türkiye'nin demokrasiye bağlılığını, ekonominin ve sektörün gücünü anlatan bilgilendirme mektupları gönderdiklerini kaydeden Erdoğan, milletin refah ve huzur içerisinde yaşayacağı demokratik bir sistemin Türkiye'de kalıcı olarak yerleşmesinin herkesin ortak hedefi olması gerektiğini belirtti.


- "Türkiye'de demokrasi kazandı"


Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da milli iradeye saldıran şer odağının çabalarının milletin destansı mücadelesiyle boşa çıkarıldığını, UND olarak, darbe girişiminin hemen sonrasında yurt dışına giden binlerce aracın üzerine İngilizce "Türkiye'de Demokrasi Kazandı" afişleri yapıştırarak önemli bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

Nuhoğlu, bu afişleri taşıyan araçların bugüne kadar yaklaşık 300 bin defa yurt dışına çıkış yaptığını, Berlin, Londra, Paris ve Roma gibi başkentler de dahil bütün şehirlerde mesajı dosta düşmana ulaştırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Uluslararası taşımacılar olarak darbe girişimi hakkında yurt dışında bilinçli, bilinçsiz oluşturulan ve bazı ülkelerde hala devam eden yanlış algıyla mücadele için astığımız bu afişler halen bütün yollarda dolaşmaya devam etmektedir. Sürücülerimizin, Avrupa yollarında bu araçlarıyla çektikleri fotoğraflar için bir yarışma düzenlenmiş, gelen binlerce fotoğraf arasından finale kalan 40 fotoğraf sergilenmiş ve seçilen ilk 3 fotoğrafı gönderen sürücüler ödüllendirilmiştir.

Sektörümüz de, milletimizin tüm fertleri gibi bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için hain FETÖ yapılanmasıyla mücadelede her türlü desteği vermek konusunda kararlıdır. Ülkemiz ve milletimizin güçlenen ekonomisiyle daha büyük başarılara ve daha güzel günlere ulaşacağına olan inancımız tamdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :