15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Mardin Valisi Yaman: - "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu hain darbe girişimi milletin zaferiyle son buldu"

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu hain darbe girişimi milletin zaferiyle son buldu." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında, Atatürk Kültür Merkezinde, "Milletin zaferi ve şehitleri anma" programı düzenlendi.

"15 Temmuz Destanı" fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayan program, konuşmalar ile devam etti.

Vali Yaman, konuşmasında, kentte Cumhurbaşkanının himayesinde 6 günlük bir program düzenleyeceklerini söyledi.

Programa sabah şehitlik ziyaret ile başladıklarını belirten Yaman, bir hafta boyunca darbe girişimi ihanetini anlatacaklarını vurguladı. 15 Temmuz gecesi yaşananları anımsatan Yaman, şöyle devam etti:

"Saat 9.15'ten sonra hissettiğimiz, sosyal medyada takip ettiğimiz üzere hemen ilimizde kriz merkezi oluşturduk. 'Kentimizde bir sıkıntı oluşmasın, bölgemize ve ülkemize sirayet etmesin' diye ama bütün iller bu şekilde davrandı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hain darbe girişimi milletin zaferiyle son buldu ancak mücadele bitti mi bitmedi. Bunu hep konuşuyoruz. İhanet onların vatan bizimdir. Dalalet onların vatan bizimdir. Bütün kötü şeyler onların ama vatan bu milletindir."

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise 15 Temmuz'un Kurtuluş Savaşı gibi bir direniş günü olduğunu vurguladı.

FETÖ davalarının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkati çeken Miroğlu, "FETÖ davaları devam ediyor. Bu davalar görülürken ana muhalafet partisi öncülüğünde yine bir bloğun, bir kesimin bu davaları itibarsızlaştırmaya ve adeta görmezlikten gelmeye dair çabalarını görüyoruz." dedi.

Maltepe mitinginde Kılıçdaroğlu'nun üslubu ile darbe duruşmalarında hainlerin kullandığı üslup arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen Miroğlu, şöyle devam etti:

"CHP başta olmak üzere burayı oluşturan bloğun bir 15 Temmuz davası da yok benim görebildiğim kadarıyla. Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu çıktığı bütün televizyon programlarına 15 Temmuz kutlamalarına, 'katılabiliriz' diyor. Yani CHP'nin böyle bir gündemi yok. Bu kabul edilebilir bir şey değil."

Mardin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da "Tarihimizde darbeler ve 15 Temmuz darbesi" adlı sunum yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :