15 Temmuz darbe girişimi

15 Temmuz darbe girişimi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Fetullahçı Terör Örgütünün yaptığı tahribat ve 15 Temmuz darbe...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Fetullahçı Terör Örgütünün yaptığı tahribat ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkenin içinden geçtiği zor sürecin herkesi derinden yaraladığını bildirdi.

Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, komplolar ve darbe girişimiyle hükumeti devirmeye teşebbüs edenlerin, karşılarında dünyanın takdirini kazanmış bir lider ve onu var gücüyle destekleyen asil Türk milletinin olduğuna dikkati çekti.

KTO olarak Cumhurbaşkanının emrinde olduklarını gösterdiklerini ve bu sürecin atlatılması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"15 Temmuz akşamında darbe girişimini duyar duymaz üyelerine bayraklarını alıp meydana gitmeleri konusunda mesaj gönderen Kayseri'deki ilk kurumuz. Çünkü biz vatanını bayrağını seven, devletine milletine bağlı, milli iradeye ve demokrasiye inanmış; 15 Temmuz günü vatanını kurtarmak için, asker kıyafeti giymiş teröristlerin tankına, topuna kendisini siper ederek, vatan sevgisinin ne olduğunu tüm dünyaya gösteren asil Türk milletinin birer üyeleriyiz."

FETÖ ile etkin mücadele içerisinde olduklarını vurgulayan Hiçyılmaz, "Hainlerle bu kadar mücadele etmemize rağmen, 2013 yılında yapılan seçimi 'Fetullahçı terör örgütü bünyesinde faaliyet gösteren GESİAD’ın ve bir kısım üyelerinin desteği ile kazandığımızı ve Ticaret Odası'nın bu terör örgütünün güdümünde faaliyet gösterdiğini' iddia ederek bizi şikayet etmenin hangi insafla, hangi izanla ve hangi insanlıkla yapılabilmiş olduğunu, yine üyelerimizin ve kamuoyunun takdirlerine sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti’nin Kayseri’deki kurucuları arasında yer aldığını belirten Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Hem partide hem de Melikgazi ve Büyükşehir Belediye Meclislerinde görev yaparken, AK Parti iktidarının ülkemize neler kazandırdığını birçok platformda anlatmış biriyim. KTO yönetiminde gösterdikleri performansla, çeşitli platformlarda milli iradeye demokrasiye ne kadar inanmış olduğumuzu gösteren konuşmalarımız Kayseri’de birçok çevrelerin malumudur. FETÖ'ye karşı yaptığımız mücadelenin hangi düzeyde olduğu büyük bir kesim tarafından bilinmektedir. Bu mücadelemizde; bize destek verme noktasında yetersiz kaldıklarını ve bundan dolayı da üzüldüklerini bana ifade eden çevreler olmuştur. "

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :