"15 Temmuz bütünüyle bir intikam tablosudur"

"15 Temmuz bütünüyle bir intikam tablosudur"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop:- "15 Temmuz, bürokratik iktidarın artık hamle yapma gücünün Türkiye'de olmadığının bir tescili ve ispatı mahiyetindedir. FETÖ darbecilerinin, bir darbe yapıp Türkiye'de yönetimi ele geçireceklerine dair bir ümit taşı

EDİRNE (AA) - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, "15 Temmuz bürokratik iktidarın artık hamle yapma gücünün Türkiye'de olmadığının bir tescili ve ispatı mahiyetindedir." dedi.

Şentop, Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen TÜ 2016-2017 Akademik Yıl Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) esas yoğunlaşmanın 1990'lı yıllara denk geldiğini söyledi.

Türkiye'nin 1990'lardan bu yana bürokratik ve sosyolojik anlamda değişimler geçirdiğini belirten Şentop, şunları kaydetti:

"Siyaseti aktörler üzerinden değerlendirirsek, bir aktör güç kazanırsa diğer aktörler güç kaybediyordur. Siyaset inisiyatif aldıkça, siyasi iktidarın alanını genişlettikçe, bürokratik iktidarın alanı azalmaya ve daralmaya başlar. Bunu kanunlar, hukuki düzenlemeler, anayasa değişikliği şeklinde gördüğünüz gibi bunu kurumlarda da görebiliyorsunuz.

15 Temmuz, bürokratik iktidarın artık hamle yapma gücünün Türkiye'de olmadığının bir tescili ve ispatı mahiyetindedir. FETÖ darbecilerinin bir darbe yapıp Türkiye'de yönetimi ele geçireceklerine dair bir ümit taşıdıklarını düşünmüyorum. Yaptıkları işlere dikkat ederseniz. TBMM'yi bombalamak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalamak ve şehit edilen vatandaşlarımızın adli tıpta yapılan otopsilerde ortaya çıktı önemli bir kısmının tek bir kurşunla vurulduğunu ve şehit edildiğini görüyoruz. Ya alnından, ya göğsünden. Bunun anlamı öldürmek maksadıyla ateş ettiklerini gösteriyor."

-"Pehlivan ayağa kalktı"

15 Temmuz'un bütünüyle bir intikam tablosu olduğunu dile getiren Şentop, "FETÖ, ortaya koyduğu uzunca bir hazırlık döneminin heba olduğunu gördü. Yapılanlar bir şeyi ele geçirme değil, bir şeyi ele geçiremeyeceğine inandığı için ve bunu heba edenlerden özellikle milletten intikam alma saikiyle hareket ettiklerini gösteriyor." diye konuştu.

Şentop, FETÖ'nün intikam almak için millete saldırdığını kaydetti.

Edirne Valisi Günay Özdemir ise yeni akademik yılın, üniversite öğrencilerine hayırlı olmasını diledi. Edirne'nin köklü bir medeniyete sahip olduğunu dile getiren Özdemir, kente üniversite eğitim almak için gelen öğrencilerin, kadim medeniyeti yerinde göreceğini ve öğreneceğini dile getirdi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Türkiye'nin bir pehlivana benzediğini ifade etti. Pehlivanın yıllarca aldığı darbeler yüzünden hafızasını kaybettiğini ancak cumhuriyetle birlikte ayağa kalktığını anlatan Tabakoğlu, Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra kararlı adımlar atarak hafızasını yenilediğini ve düşmanların karşısında dimdik durduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, Rektör Tabakoğlu, Şentop'a adının yazılı olduğu bir hat levha ve II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin minyatürünü takdim etti.

Törende Senfoni Orkestrası bir konser verdi ve TÜ Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Törene, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, yurt içi ve yurt dışından gelen rektörler ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :