10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Gece gündüz demeden, en zor koşullarda bile insanların haber alma hakkına hizmet eden, tarafsızlığı ilke edinen, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygılı ve demokrasimizin güçlenmesi noktasında emek sarf eden gaze

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Özhaseki, yayımladığı mesajda, haber alma özgürlüğünün insanların en temel hakları arasında yer aldığını belirtti.

Basın kuruluşlarının toplumu doğru, eksiksiz ve tarafsız bilgilendirmesi ile haksızlık karşısındaki duruşunun demokrasinin güçlenmesi adına büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Özhaseki, bunun en açık örneğinin 15 Temmuz'da yaşandığını hatırlattı.

Özhaseki, açıklamasında şunları kaydetti:

"Basın mensuplarımızın, ülkemizin bağımsızlığına kast eden hainler karşısındaki kararlı ve dik duruşu ile kamuoyumuzu bilgilendirmesi, darbe girişiminin engellenmesine önemli bir katkı sunmuştur. Gece gündüz demeden, en zor koşullarda bile insanların haber alma hakkına hizmet eden, tarafsızlığı ilke edinen, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygılı ve demokrasimizin güçlenmesi noktasında emek sarf eden gazetecilerimiz büyük bir saygıyı hak etmektedir. Hakikati duyurmak için haber peşinde koşan, kamuoyu vicdanının sesi olan değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler