10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu

10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İpek Yolu'na adını veren ipeğin ve ipek böcekçiliğinin bölgede korunması için çalıştıklarını belirterek, "Bu zengin kültürün oluşmasındaki en büyük etkenlerden olan İpek Yolu'nun 21. yüzyılda kentlerin yükselişi ve barışa katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Vatandaşları Örgütü (World Citizens Organization-WCO) tarafından düzenlenen "10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu" Atatürk Kongre Kültür Merkezinde (Merinos AKKM) düzenlenen törenle başladı.

Altepe, buradaki konuşmasında daha önce Taşkent, Lanzhou, Almaata, Pyeongtaek, Shiraz, Grozny, Gaziantep, Yeosu ve Urumçi'de yapılan forumların 10'uncusunun İpek Yolu'nun karadaki son durağı Bursa'da yapılmasından gurur duyduğunu söyledi.

Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasına dikkati çeken Altepe, "Bursa, Türkiye'nin nüfusta en büyük 4'ncü, üretim ve ihracat açısından da 2'ncu şehridir. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin kalkınmasına katkı sağlıyor, Bursa'nın yaşayan canlı bir tarih kenti, müze kent olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa ipeğinin yeniden canlandırılması için de faaliyetlerimiz var" diye konuştu.

Forumun "İpek Yolu Belediye Başkanlarının Medeniyetlerin Birlikteliğine Giden Ortak Yolculuğu" temasıyla düzenlendiğini hatırlatan Altepe, İpek Yolu ruhunun Bursa'da canlandığını, toplantının ülkeler ve belediyeler arası fikirlerin geliştirilmesine ve kültürlerin tanıtımına katkı sağlayacağını vurguladı.

Altepe, Bursa'nın İpek Yolu'nun Avrupa'ya açılan kapısı konumunda olduğuna işaret ederek "İpek Yolu'na adını veren ipeğin ve ipek böcekçiliğinin de bu topraklarda korunması için çalışıyoruz. Bu zengin kültürün oluşmasındaki en büyük etkenlerden olan İpek Yolu'nun 21. yüzyılda kentlerin yükselişi ve barışa katkı sağlayacağına inanıyorum. Forum ile farklı kültürler tanınmış olacak" ifadesini kullandı. 

-"İpek Yolu ile küresel yeni bir felsefe oluşacak"

Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı Dr. Younghoon Kwaak da Bursa'daki barış ortamıyla dünyaya önemli mesajlar vereceklerini belirtti. 

İpek Yolu ile küresel yeni bir felsefe oluşacağını dile getiren Kwaak, "İpek Yolu küresel bir iletişim, insanlığa ait bir hazinedir. İlerleyen zamanlarda İpek Yolu Belediye Başkanları Kadın Forumu da yapılacak ve müzelerle ilgili çalışmalarımız da olacak" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İpek Yolu Proje Koordinatörü Abidin Bayraktar ise ticaret yolu konumundaki İpek Yolu'nun, uzun yıllardır birçok kültürel etkinliğe mekan olduğunu vurgulayarak "Farklı coğrafyalardaki insanların birbirlerini tanımalarına da olanak sunan İpek Yolu ile ilgili tüm etkinlikleri yakından izliyoruz. Bu forumun da İpek Yolu'nun bundan sonraki sürecine ve diğer etkinliklere ışık tutacağı inancındayım" dedi.

6 Eylül Pazar günü sona erecek forumda 28 ülke ve 43 şehirden 114 belediye başkanı ve temsilcisi bir araya gelecek. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı