10 bin genç atalarına "Vefa" için yürüyecek

10 bin genç atalarına "Vefa" için yürüyecek

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "57. Alay Vefa Yürüyüşü", 81 ilden ve yurt dışından katılacak 6 bini izci 10 bin gencin katılımıyla gerçekleştirilecek- Azerbayc

ÇANAKKALE (AA) - BURAK AKAY - Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yıl dönümü anma törenleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenecek "57. Alay Vefa Yürüyüşü"ne bu yıl yurt içi ve dışından 10 bin genç katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen etkinlik çerçevesinde bölgeye gidecek gençler, Tarihi Gelibolu Yarımadası Kocadere Köyü Kamp Alanı'nda toplanacak.

25 Nisan'da şafak vaktinde şehitlere saygı için yapılacak top atışıyla uyanacak gençler, sabah namazı kıldıktan sonra yaklaşık 8 kilometrelik bir yürüyüşle Conkbayırı'na ulaşarak atalarını anacak.

Gençlerin Çanakkale Savaşları sırasında dedelerinin yaşadıklarını daha iyi hissedebilmeleri, o duyguyu yaşayabilmeleri için güzergah boyunca bazı noktalarda ses ve sis fişekleri atılacak.

-"81 ilinden izciler dedelerini anmak için Çanakkale'ye gelecek"

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 81 ilinden izcilerin dedelerini anmak için Çanakkale'ye geleceğini söyledi.

Yaklaşık 6 bin izcinin yürüyüşe katılacağına işaret eden Subaşı, "Azerbaycan, Makedonya, Gürcistan ve Sırbistan'dan da katılım olacak. Suriye ve Filistinli bin civarında mülteci izci de bizim aramızda bulunacak. Sabah namazıyla hareket edeceğiz, duygulu bir etkinliğe imza atacağız." ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur da her yıl şehitleri anmak üzere binlerce gencin Çanakkale'ye akın ettiğini bildirdi.

Bunun büyük bir arzu haline dönüştüğünü ifade eden Okur, Çanakkale ruhunun bu anlamda Türk milletini motive eden temel bir unsur olduğuna dikkati çekti.

Kara Savaşları'nın 103. yıl dönümü anma törenleri kapsamında düzenlenecek yürüyüşe 81 ilden katılım sağlanacağını aktaran Okur, şöyle devam etti:

"Gençlerimiz Kocadere Kamp Alanı'nda konaklayacak. Sabah namazına müteakip vefa yürüyüşüne başlayacak. Etkinliğimize 6 bin civarında da izci kardeşimiz gelecek. Yaklaşık 10 bine yakın kardeşimiz bu sene ecdadının izinde vefa yürüyüşünü gerçekleştirecek."

Okur, programın açıklanmasıyla inanılmaz bir talep aldıklarını vurgulayarak, "57. Alay Vefa Yürüyüşü duyuldukça, görüldükçe, tanındıkça heyecan biraz daha artıyor, herkes katılmak istiyor. Sayıyı sınırlı tutmak durumunda kalıyoruz. Talep çok fazla ama alanın ve ortamın imkanları kısıtlı." diye konuştu.

Yürüyüşe 81 ilden gelerek katılacak gençlerin evlerine döndüklerinde Çanakkale'yi anlatacaklarını belirten Okur, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz buradaki tarihi hikayeleri, hadiseleri, bizatihi ecdadının gömülü olduğu, kan akıttığı yerleri görmek, izlemek suretiyle başka bir duyguyla dönüyorlar. Bu çerçevede gençlerimizin hakikaten ne tür bir kazanım sağladığını biz de görüyoruz. Onlar evlerine döndüklerinde hissettikleri Çanakkale'ye ailelerine arkadaşlarına anlatacak, burayı onların da tanımalarına imkan sağlayacaklar. Bu yürüyüşün dünyada bir benzeri daha yok. Alaca karanlıkta ecdatlarının gittiği patikadaki yoldan, aynı yoldan, aynı ruh ve aynı imanla ecdadının yolundan her yıl giden, gitmek isteyen, bunu büyük bir heyecanla bekleyen herhalde başka bir genç kitlesi yok."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :