Memurlar için bugün kritik gün

4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin son turu bugüm yapılıyor. Memurlar yüzde 3+3'lük teklifte artış talep ediyor.

Yaklaşık 4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin son turu bugün yapılıyor.

30 Nisan'da başlayan süreçte 7 toplantı yapılmasına rağmen hükümetin yüzde 3+3'lük teklifinde henüz bir değişiklik yok.

Toplu sözleşme masasına yüzde 16'lık taleple oturan memurlar son kez hükümetten teklif ettiği rakamı artırmasını isteyecek. Konfederasyonlar, 'Görüşmelerde son tarih olan 21 Mayıs günü; gerekirse sabaha kadar mücadele ederiz ' açıklamasında bulunmuşlardı.

8. toplantının uzun ve kıran kırana geçmesi beklenirken son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik, 'Dünyada, bölgede çok ciddi ekonomik sorunlar yaşanıyor. Bu sorunları dikkate alarak ücretleri enflasyon altında bırakmayacak şekilde ve enflasyon hedeflerimizi dikkate alarak bir ücret takdirini taraflara sunduk ' dedi.

Sözleşme görüşmelerinde son ve kritik toplantıdan anlaşma çıkmazsa süreç hakem heyetine devredilecek ve müzakereler 29 Mayıs'a kadar hakem heyeti tarafından sürdürülecek.

Ekonomi Haberleri

YARGITAY YILLIK İZİN KARARINI VERDİ
Profesyonel Mutfaklarda Soğuk Zincir Yönetimi ile Gıda İsrafına Son
Her 5 çalışandan 4’ü iklim ve çevre krizi kaynaklı kaygı hissediyor
HİLEKAR İŞÇİYE TAZMİNAT YOK
SON 23 YILDA ESNAFA DEV FİNANSMAN