Akit Medya Grubu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu dualarla Hakk'a uğurlandı

Akit Medya Grubu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu dualarla Hakk'a uğurlandı

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Önce Akit binasında uğurlanan Karahasanoğlu Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakip Edirnekapı Şehliği'nde toprağa verildi

Bir süredir hastanede tedavi gören Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Cenaze namazı dolayısıyla Karahasanoğlu'nun çok sayıda seveni Fatih Camii avlusunu doldurdu.

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Merhum Mustafa Karahasanoğlu'nun cenaze törenine birçok siyasi ismin yanı sıra hükümet kanadından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, "Mustafa Karahasanoğlu 74 yıllık bir çınar. Hem Türk medyasının hem Türk siyasetinin duayen isimlerinden kıymetli büyüğümüz Mustafa ağabeyimizi sevdiğine uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin. Hep birlikte şehadet ettik. Hepimizin gideceği yol belli. Bu yolculuğu nasıl yaptığımız önemli. Hepimiz şahitlik yaptık ki Mustafa ağabeyimiz bu yolu dimdik yürüdü. Be baskıya ne vesayete boyun eğdi, ne dıştan ne de içten gelen baskılara boyun eğdi. Doğru bildiğini, inandığını söyledi ve doğru bildiğini yaşadı, inşallah sevdiğine bizlerin de şehadetiyle erdi. Bu yolculuğa da çıkmış oldu. Cenabı hak inşallah tüm günahlarını affeylesin. Cenabı hak hepimize böyle bir uğurlanma nasip etsin. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Allah rahmet eylesin. Türk siyasetinin en karışık döneminde dimdik duran, sonrasında aynı duruşu medyada gösteren, Cumhurbaşkanımız ile dimdik yol yürüyen, en zor zamanlarında bile onu yalnız bırakmayan Mustafa ağabeyimize inşallah bir kez daha hakkınızı helal edin. Cumhurbaşkanımızın selamını da iletiyorum. Şehir dışında olduklarından dolayı katılamadılar. Bugün buraya gelmeyi çok istediler. Tekrar Mustafa beyin ruhu için el fatiha" ifadelerini kullandı.

KABAKTEPE: HEP EN ÖNDE OLDU

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise "Türkiye'nin son 50 yıllık hem siyasi hem de sosyal hikayesinde gazeteci olarak pozisyon alıp her zaman Türkiye'nin önündeki engellerin kalkması, vatandaşımızın bireysel yaşamından özgürlük alanlarına kadar birçok sorunların giderilmesi noktasında hep en önde oldu. Sorunlarla yüzleşmekten mücadele etmekten onlara karşı tavır belirlemekten bu tavrın neticesinde ortaya çıkan bir takım yaptırımlardan, hapis dahil cezalardan çekinmeden her daim hürriyetin, özgürlüğün, inancın önündeki engellerin, 28 Şubat'ta olduğu gibi dini özgürlüklerin önünde yapılan kısıtlamaların ve duvarların kalkması için ömrünü adayan bir hayat geçirdi" diye konuştu.

"HAK BİLDİĞİ YOLDAN HİÇBİR ZAMAN TAVİZ VERMEDEN YAYIN HAYATINA DEVAM ETTİ"

Mustafa Karahasanoğlu'nun kardeşi Nuri Karahasanoğlu ise "Basın camiasının ve milletimizin başı sağ olsun. Mustafa Karahasanoğlu bizim için önemli bir değerdi. Bu millet için, bu ümmet için önemli bir değerdi. Allah'tan rahmet diliyorum. Mustafa Karahasanoğlu, 1993 yılında tüm imkansızlıklara rağmen Akit gazetesini yayın hayatına taşıdı. O noktada malum güçlerin vesayetine rağmen Akit medyayı birçok badireler atlatmasına rağmen ayakta tutmayı başardı. Onlarca gözaltılar yaşadı. Onlarca psikolojik işkencelere tutuldu. Hak bildiği yoldan hiçbir zaman taviz vermeden yayın hayatına devam etti" ifadelerini kullandı.

aaa-001.jpg

AKİT BİNASINDA MUSTAFA KARAHASANOĞLU'NA VEDA

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ağabeyin naaşı, Fatih Camii'nden önce Akit Medya Grubu binasına getirildi. Burada Mustafa Karahasanoğlu için bir tören düzenlendi.

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, "Ben hem bir ağabey hem de bir babayı kaybettim" diyerek, gözyaşlarını tutamadı.

Ali İhsan Karahasanoğlu, Mustafa Karahasanoğlu'nun çok cesaretli olduğunu belirterek, yaptıkları bir gazete manşetinde ağabeyinin kendisini dinlediğini anlattı. Onun kadar cesaretli olamadığı için ağabeyinden özür dileyen Ali İhsan Karahasanoğlu, "Belki senin cesaretin o yanlışları, o zulümleri sona erdirirdi" dedi.

"KORKAKLARDAN GAZETECİ OLMAZ"

Nuri Karahasanoğlu ise ağabeyinin "Korkaklardan gazeteci olmaz" dediğini belirterek, "Bu şekilde belki gazeteciliğin de onurunu korumuş oluyordu. Günümüzde öyle gazeteciler var ki kalemini ve beynini bir zaman kiraya, bir zaman da satılığa çıkarıyorlar. Ağabeyim cesurdu" ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu'nun naaşı, okunan duanın ardından cenaze namazı kılınmak üzere tekbirlerle Fatih Camisi'ne götürüldü.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden Mustafa Karahasanoğlu için, "Akit Medya İcra Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Karahasanoğlu’nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Karahasanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Akit Grubu’na ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." mesajını yayımladı.

Mustafa Karahasanoğlu kimdir?

Mustafa Karahasanoğlu 1948 yılında Erzincan'ın Kemaliye ilçesinin Başpınar köyünde doğdu. 1950 yılında İstanbul'a geldi. İlkokulu Kabataş'taki Namık Kemal İlkokulu'nda, orta öğrenimini Fındıklı Orta Okulu'nda, lise tahsilini ise Maçka Sanat Lisesi'nin elektrik bölümünde tamamladı. Liseyi 1968 yılında bitiren Karahasanoğlu, 1974 yılında Yıldız Üniversitesinin elektrik bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Milli Gazete'de müessese müdürü oldu.

Mustafa Karahasanoğlu siyasi çalışmalarına 1969 yılında Milli Nizam Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'yla başladı. 1973'de Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanı, 1975 yılında Milli Selamet Partisi İstanbul Gençlik Kolu Başkanı, 1976-1979 yılları arasında Ankara'da Milli Selamet Partisi Genel Merkezi'nde Teşkilatlanma Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Karahasanoğlu, 1979 yılında Milli Gazete Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi, 1982 yılına kadar bu görevi devam etti. Bu dönemde Türkiye'de ilk defa temsilcilik sistemi ile gazete abone dağıtım sistemini kurdu. Karahasanoğlu 1983 yılında İslam Takvimini çıkardı. 1988'de Cuma Dergisini yayın hayatına sokan Karahasanoğlu, 1993 yılında günlük olarak yayınlanan Beklenen Vakit Gazetesini çıkardı.

28 Şubat dönemindeki baskılara, 312 Generalin açtığı dava sürecindeki tehditlere karşı taviz vermeden yayınlarını sürdüren gazetenin Almanya baskısı ise, Alman İçişleri Bakanı'nın mahkeme kararı olmadan verdiği yasaklama talimatı ile engellendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.