ZPT'lerin "şasi ve kabinleri" Eskişehir'den

ZPT'lerin "şasi ve kabinleri" Eskişehir'den

Eskişehir'de faaliyet gösteren bir firma, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki savunma sanayisi firması için zırlı askeri personel taşıyıcıların şasi ve kabininin üretimine başladı- Firmanın Üst Yöneticisi Türker: "Hükümetin son yıllarda yerli sanayinin gelişi

ESKİŞEHİR (AA) - EMRAH YAŞAR - Eskişehir'de faaliyet gösteren bir firma, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki savunma sanayisi firması için 3 farklı versiyonda 6 kişilik zırhlı askeri personel taşıyıcısının (ZPT) şasi ve kabininin üretimine başladı.

Hisarlar Grup Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıllık bilgi ve birikimleriyle ürettikleri tarım makineleri imalatı ve yüzde 85'i yerli yapım olan TURKAR arazi aracı ile üretim kabiliyetlerini artırdıklarını belirterek, yurt içi ve yurt dışı pazarında şirketlerinin daha iyi bir konuma gelmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Grup olarak bir yıl önce BAE'de savunma sanayisinde önemli firmalar arasında yer alan uluslararası bir firma ile askeri zırhlı personel taşıyıcının araç şasi ve kabininin imalatı için anlaştıklarını anlatan Türker, aracın yüzde 50'sinin yerli ürün ve ham madde kullanarak yapıldığını vurguladı.

Türker, Hisarlar Grup'un son iki yılda gerçekleştirilen 12 milyon avroluk yatırımla, teknoloji, sistem ve laboratuvar altyapısının yenilendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şirketimiz, bu sayede zırh işleme kabiliyetini de kazanmıştır. Savunma sanayi alanında üretimi devam eden '4x4' araçların 3 farklı versiyonu imal ediliyor. 6 kişilik askeri personel taşıyıcı aracın şasi ve kabini yarı montajlı olarak BAE'ye gönderiliyor. Hedefimiz, savunma sanayi sektöründe dünya pazarında iyi bir oyuncu haline gelmek. Hükümetin son yıllarda yerli sanayinin gelişimi için yaptığı çalışmalar sanayicilerin yurt dışı pazarına açılmasında güven teşkil ediyor. Şirket bünyesinde proje ile ilgili 50 kişilik istihdam oluşturuldu. Bunun yanı sıra Ar-Ge merkezinde görevli 50'ye yakın personel de çalışmalara destek sağlıyor. Aracın yüzde 50'si yerli ürün ve ham madde kullanarak gerçekleştiriliyor."

Bir önceki yıla göre yüzde 15 büyümeyle yılı 214 milyon lira ciro ile kapatacaklarını belirten Türker, 2016 yılında ise Türkiye ve dünyadaki ekonomik göstergelerin olumlu seyretmesi halinde yüzde 32'lik büyümeyle ciroyu 284 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı