Zorlu Enerji'nin 5 santrali YEKDEM'den yararlanacak

Zorlu Enerji'nin 5 santrali YEKDEM'den yararlanacak

ANKARA (AA) - Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 santralin gelecek yıl üreteceği elektriğin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması...

ANKARA (AA) - Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'ye ait 5 santralin gelecek yıl üreteceği elektriğin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında satılacağı belirtildi.

Şirketin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Gökçedağ Rüzgar Enerjisi Santrali (RES), Sarıtepe RES, Demirciler RES ile Kızıldere II Jeotermal Enerji Santrali (JES) ve Alaşehir I JES santralleri için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna yapılan başvurunun kabul edildiği ve söz konusu santrallerin 2017 takvim yılında ürettikleri tüm elektriğin YEKDEM kapsamında satılacağı ifade edildi.

Gökçedağ RES, Sarıtepe RES ve Demirciler RES ürettiği elektriğin kilovatsaatini 7,3 dolar sentten satacak. Ayrıca santraller yerli aksam kullanımında dolayı kilovatsaat başına 1,28 dolar cent katkıdan faydalanacak.

Kızıldere II JES ve Alaşehir I JES ise ürettiği elektriğin kilovatsaatini 10,5 dolar sentten satacak. Bu santraller de yerli aksam kullanımından dolayı kilovatsaat başına 0,7 dolar sent destek alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :