Zorlu Center A'Design Award’dan ödül aldı

Zorlu Center A'Design Award’dan ödül aldı

Zorlu Center, tüm dünyada en iyi tasarım ve tasarımcıları ön plana çıkarmak için 100 farklı kategoride dünya çapındaki tasarımcı ve kurumların katıldığı A'Design Award tarafından ödüllendirildi

İSTANBUL (AA) - Zorlu Center, tüm dünyada en iyi tasarım ve tasarımcıları ön plana çıkarmak için 100 farklı kategoride dünya çapındaki tasarımcı ve kurumların katıldığı A'Design Award’da ödüle layık görüldü.

Zorlu Center açıklamasına göre, seçkin Türk ve yabancı mücevher ve tasarım markalarını sentezleyen ve Dünyaca ünlü lüks markaları bir araya getiren Zorlu Center, Raffles Arcade girişinde bulunan "Hayat Ağacı" enstalasyon (yerleştirme türü) "Sınırlı Üretim ve Özel Tasarım" kategorilerinde gümüş ödül aldı.

Sanatçılar Şebnem Buhara ve Ozan Ünal tarafından tasarlanan "Hayat Ağacı" Altay Türklerinden beri süregelen mitolojik bir manaya sahip olan hayat ağacı, ruhun maneviyat ile bağlantısını koparmadan,bu dünyadaki düzene ayak uydurmasını,bir çeşit dengeyi bulmasını simgeliyor.

Binaya gömülü olarak tasarlanan Hayat Ağacı, ağaçların doğada kök salmış olarak bulunmasına atıfta bulunuyor. Bronz malzemeden yapılması, insan ruhunun beslenmesi ve dengede kalmasının zorluğunu temsil ediyor. 4,5 metre uzunluğunda, 2 ton ağırlığında olan Hayat Ağacı, Raffles Arcade koridoru girişinde Eylül 2016’dan bu yana Zorlu Center ziyaretçilerini karşılıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :