Zonguldak'taki trafik kazası

Zonguldak'taki trafik kazası

Motosikletiyle işçi servisinin altında kalarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin cenazesi toprağa verildi

ZONGULDAK (AA) - Kozlu beldesinde motosikletiyle işçi servisinin altında kalarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin cenazesi toprağa verildi.

Fatih Mahallesi Ereğli yolu mevkisinde önünde seyreden otomobile çarptıktan sonra karşı yönden gelen işçi servisinin altında kalarak yaşamını yitiren 23 yaşındaki Mert Çebi'nin cenazesi, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alındı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Çebi'nin cenazesi, Acılık Camisi'nde kılınan namazının ardından Zonguldak Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çebi'nin cenaze törenine yakınlarının yanı sıra Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dün akşam saatlerinde Kozlu beldesi Ereğli yolu mevkisinde önünde seyreden otomobile çarpıp işçi servisinin altında kalarak yaklaşık 10 metre sürüklenen Çebi, hayatını kaybetmişti. Minibüsün şoförü İ.K ve otomobil sürücüsü G.G gözaltına alınmıştı.

- ZOKEV'den suç duyurusu

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfından (ZOKEV) yapılan yazılı açıklamada, kazada yaşamını yitiren Çebi’nin vakfın üyesi Mehmet ve Özlem Çebi’nin oğlu olduğu ve kazada yetkililerin görev ihmali bulunduğu iddia edildi.

Kazanın meydana geldiği karayolunda hiçbir güvenlik önlemi olmadığı öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu yolda kazaların önlenmesi için ışıklandırma ve sinyalizasyon sistemi yapılması, döner kavşak haline dönüştürülerek yol güvenliğinin artırılması için çevre halkı defalarca yöneticilere başvurdu. İmza kampanyası düzenleyerek ilgili birimlere iletildi. Basına yansıyan haberlerle de sabittir. Kendilerine defalarca müracaat ve konuyla ilgili imzalar teslim edildiği halde kavşak güvenliğini artırmaya yönelik hiçbir çalışma yapılmadığı gibi pek çok kazanın meydana gelmesine de resmen göz yumuldu. Son olarak Mert Çebi'nin yaşamını yitirdiği yerde yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için gerekli çalışmayı yapmayan ilgililer hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacak."

Kaynak:Haber Kaynağı